El somni de la constància

Parlem amb José Esteban Martínez Tecles, guanyador de la Spain Ultra Cup, en la seua primera temporada competint en distància Ultra Trail

«No em podia imaginar esta victòria quan va començar la temporada». Així de sincer es mostra José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel) hores després d’haver-se convertit en guanyador de la Spain Ultra Cup, circuit de referencia nacional dels Ultra Trails, sense guanyar cap prova però sent el més regular del circuit.

El corredor de Banyeres de Mariola aconseguia passat cap de setmana una segona plaça en la Haría Extrem a Lanzarote després de 94 km de lluita amb la ment i les cames que li donaven els punts suficients per a ser campió de la Spain Ultra Cup i mantindre l’hegemonia valenciana a la Spain Ultra Cup que l’any passat va tindre al també alacantí Sebas Sánchez com a guanyador.

“Ha sido mi mejor temporada sin ninguna duda”


Un debutant…

Qui li anava a dir a José Esteban Martínez Tecles que només un any després de fer el seu debut a una prova de distància Ultra Trail -al novembre de 2016 al Desafio Lurbel-, es pujaria al més alt del pòdium de la Spain Ultra Cup, el circuit d’Ultra Trail més complet de la península.

Sense l’experiència que tenen altres corredors, però amb les ganes d’anar creixent, d’anar descobrint, d’anar disfrutant de les muntanyes més enllà de les nostres fronteres.

Així ha anat Tecles prova darrere prova, des que va sorprendre a tots -a d’ell també- fent quart a la CSP de Penyagolosa Trails i havent de passar per l’Hospital només acabar la prova- i va presentar la seua candidatura a un títol que ha acabat en les seues mans demostrant la seua capactiat de sacrifici.

“Un dia guanyaré la CSP”


PUBLICITAT

Pòdium per acabar

Ho tenia tot a la seua ma. Havia estat el més resgular de la competició després del seu bon fer a la CSP acabant 4, a Peñalara acabant 7, i la segona plaça a Sierra Nevada li donaren un avantatge a la classificació a priori suficient per a ser campió, sense haver guanyat cap de les proves del Circuit.

«Vaig començar amb el grup del meu entrenador Paquito, que em va dir que no tirara endavant, que tinguera cap» explica Tecles a Sense Límits Aventura. «Així ho vaig fer fins a meitat de la prova on vaig poder agafar a Yeary amb qui em jugava la Spain Ultra Cup. Vaig donar un poquet més de ritme, m’en vaig anar fixant un ritme cómode i a la fi m’he pogut dur la Spain Ultra Cup».

PUBLICITAT

Constància i sacrifici

La segon plaça a la Haría Extrem li fea pujar a Martínez Tecles a la gloria. «Estic molt, molt content i amb molta motivació després d’haver guanyat enguany en el meu primer any de còrrer  ultres. No m’ho esperava este resultat de guanyar la Spain Ultra Cup però amb constància i sacrifici s’aconsegueix».

I amb la confiança dels seus. Deixe equip reduit de persones, que en ocassions ni tan sols li han pogut acompanyar per a fer-li els avituallaments, com ja ens va contar a la CSP, però que han mantés una confiança absoluta en ell. «Jo no m’ho imaginava al començar la temporada, però cada volta que afrontava una carrera el meu cunyat m’ho deia: pots guanyar la CSP que tens qualitats molt bones. I així ha estat»

PUBLICITAT

PUBLICITAT


Haría Extreme Lanzarote

Un año más estamos muy orgullosos del esfuerzo que todos hacen para que #HariaExtremeLanzarote se supere siempre. Gracias por volcarse y querer tanto como nosotros la prueba. GRACIAS a los voluntarios, a seguridad y emergencias, a los fisioterapeutas, colaboradores y patrocinadores, fotógrafos y productora. #AytodeHaría | Turismo Lanzarote | Lanzarote European Sports Destination | Islas Canarias | Cabildo de Lanzarote | Geoparque Mundial Unesco de Lanzarote y Archipiélago Chinijo | #CICAR | Binter | Naviera Armas | amlsport | Gesemecri | SportHG | Gofio La Piña | Arista Eventos | #WAA Spain Ultra Cup | Sibotk – Films & Photography

Publicado por Haria Extreme Lanzarote en Lunes, 20 de noviembre de 2017


I el futur?

Després d’esta temporada i de vèncer la Spain Ultra Cup el nom de José Esteban Martínez Tecles deixa de ser el d’un corredor anònim. I tindrà molts ullts damunt per a 2018.

«Encara no ha acabat la temporada i no hem fixat objectius per a l’any vinent. He de seure amb el meu cunyat/entrenador i vore que ens interessa més» indica el de Banyeres afincat en Camp de Mirra.

Proves que el criden no li faltaran i reptes sempre queden. Un d’ells ja ens el va advertir en la passada entrevista. «Algun dia guanyaré la CSP».

“Un dia guanyaré la CSP”


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] El somni de la constància […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »