K25 de la Calderona: Continua l’espectacle

La prova de Serra ofereix la màxima qualitat als corredors amb els 25km de distància i els 1.600 metres de desnivell

La llista de favorits és ampla i llarga, però mai s’han de descartar sorpreses d’última hora

Si fa uns dies parlàvem de la Serra d’Espadà i ho fèiem jurant amor etern, el cor no pot estar encara més unit –si això és possible- amb la seua cosina germana, que no és una altra que la Serra Calderona. Allà es disputa una nova edició del K25 Trail de la Calderona. La cita, diumenge 26, a Serra.

No és una prova qualsevol com no era la dels Dements d’Eslida i l’Espadà. Aquesta a la Calderona té els mateixos ingredients, és a dir, l’espectacle d’una zona de muntanya propera a Castelló i a València, al centre de tot i a la mà de tots, que aporta meravelles.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


El recorregut

Seran, com sempre, 25,5km amb un desnivell de 1.600 metres. El recorregut, amb eixida i arribada a Serra, pujarà a l’Alt del Pi, que es passa en el km 5, per baixar a Serra (km 9), tornar a pujar, ara a Sierra en el km 15, després el descens i la pujada a Rebalsadors (km 19), i des d’allà baixada directa a meta per completar la distància.

PUBLICITAT

Favorits

De noms que lluitaran per la victòria, en tenim molts i variats. En homes l’organització destaca Jose Del Campo, com no podia ser d’altra manera perquè és el vigent campió. Però també Emili Sellés, que ja sap què és guanyar en aquesta prova (ho va fer al 2006). També hi ha un nom per tindre en compte: Jose Carlos Diaz, que debuta i acaba de proclamar-se medalla de bronze en la Copa d’Espanya FEDME en la seua categoria júnior.

Ortega, Casas, Peydró…

Pel que fa la categoria femenina, noms com Ana Ortega, tercera l’any passat; Maria Jesus Casas, guanyadora del circuit de la Serranía, que a més va ser 6a al 2016; Ana Peydró, la més jove, però amb opcions de plantar cara; Vanessa Benavent, Gloria Company o Patricia Barreda.

PUBLICITAT

Els últims vencedors

Tan renyit estarà tot que només cal repassar els podis dels anys anteriors. En 2016 van guanyar Jose L. Del Campo (Mur i Castell Tuga) amb 2h23 i Pilar Raro (CXM València) amb 3h03. En 2015, els vencedors van ser Ismail Razga (Sestao Alpino) amb 2h10 i Gemma Arenas (Alpino Benalmádena) amb 2h41. D’altres vencedors van ser Mario Llorens i Raquel Martínez en 2014, Jonathan Roglà i Beatriz Real en 2013, o Cristóbal Adell i Sofía García en 2012.

PUBLICITAT

Amb història

El 25k de la Calderona fa una tira d’anys que funciona i funciona bé. Es va iniciar en 2006 amb l’espenta del Club de Muntanya CXM València. Des d’aleshores ha estat reconegut per la FEMECV, Campionat Autonòmic i fins i tot Campionat d’Espanya de clubs, cita que ha acollit en més d’una ocasió. Tot això fa que l’atractiu siga molt alt tant per a l’esportista habitual com per als corredors i corredores d’elit que volen formar part d’aquesta prova.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] K25 de la Calderona: Continua l’espectacle […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »