Els més joves del Lenin

Una expedició de Morella va portar quatre joves d’entre 16 i 23 anys que van fer història en coronar la muntanya del Kirguistan

Amb 7.134m és un dels cims més perillosos del planeta per la gran quantitat de vides que es cobra… i ells en van ser testimonis

“No fem aquestes coses per rècords ni res d’això”, puntualitza Jorge Membrado Ferreres, de 51 anys, i pare d’Àngel i Jordi, de 16 i 18 anys, respectivament, i també oncle de Marc i Jaume, de 20 i 23 anys. Tots són membres de la Societat Esportiva ESPEMO de Morella, i van fer cim el passat 1 agost al Pic Lenin, de 7.134 metres d’altitud.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

El rècord no buscat

Aquesta expedició va suposar, encara que ells no ho buscaven, que els quatre joves formen des de ja el grup amb menys edat en coronar aquesta muntanya del Kirguistan. L’expedició la completaven també Pascual Peris (CE Vila-real i CE CIM Xodos), de 53 anys, Juan Barrachina (Grupo Exploraciones Subterráneas del Alto Palancia, Segorbe), de 54, i Pascual Fuster (CE Castelló i CM el Piolet de Castelló), de 58.

PUBLICITAT

Morts i congelacions

Els majors van acompanyar els més menuts, que són per ordre d’edat els més joves de la història en coronar el pic del Kirguistan. I no va ser ni molt menys fàcil, perquè les condicions de l’oratge eren molt roïnes i perquè, a més, van estar en uns dies en què es van produir algunes morts i diverses congelacions.

El pitjor de tot va ser veure certes escenes. Per exemple, com uns baixaven un cos, o com la glacera deixava al descobert, en alguns moments, materials o fins i tot, segons explica Membrado, restes humanes d’aquella catàstrofe, aquell allau de 1990 que va deixar allà 43 vides i que encara els moviments de la glacera deixen al descobert a la muntanya.

PUBLICITAT

Massa exposats a 7.000m

Això va fer que la moral es veiés afectada i fins i tot que alguns dels més veterans de l’expedició decidiren avortar i tornar al camp base anterior. També va haver-hi el gran enemic, el fred, que va obligar un altre a desistir. Però el gruix del grup, amb els quatre joves entre ells, va fer cim l’1 d’agost salvant tots els problemes. Fins i tot l’altre problema, obvi, l’altitud, perquè el Pic Lenin té en la seua part final una zona en què els valents que la lluiten estan “molta estona més del que és habitual exposats a 7.000 metres d’altitud”, i això “és un problema”, segons assegura Membrado. En altres muntanyes, “com podria ser l’Aconcagua”, hi afegeix l’esportista, “puges i baixes ràpid d’aquella altura”. “Es ven com a fàcil, i de fàcil, res: pugen 4 de cada 10, al cap de l’any”.

PUBLICITAT

Dit això, sembla tindre molt més mèrit el fet que, d’una expedició de vuit persones, sis coronaren el Pic Lenin, i d’aquests sis, quatre sigueren menors de 23 anys. Unes edats que ja formen part d’una ascensió de les més complicades i perilloses del muntanyisme.

PUBLICITAT

PREMIATS SENSE LÍMITS

Dos dels quatre joves que van coronar el passat estiu el Pic Lenin tenen ja una interessant trajectòria de muntanya. Són els germans Jordi i Àngel Membrado. Els dos van ser, a més, premiats en la Gala de Sense Límits Aventura de 2015 en l’apartat d’activitat de muntanya i per votació popular.


Gala #PremisSLA: Els premiats

 


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Els més joves del Lenin […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Els més joves del Lenin […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »