Setmana de cinema i muntanya

Castelló acull la 26ª edició del seu concurs Memorial Ramiro Beltrán amb les obres premiades

La cita és fins el dia 1 a les 20.00h, i dijous està reservat per veure Vinson, el primer premi

Un any més, Castelló rep la seua Setmana de Cinema de Muntanya i ho fa amb una proposta, com sempre, molt interessant. La cita, des del 27 de novembre al l’1 de desembre. El Concurs de Cinema, Memorial Ramiro Beltrán, no deixa indiferent amb les seues obres premiades. La cita està promoguda pel Club Trepa Castellet, l’Espeleo Club Castelló, el Centre Excusionista Castelló i el Club Muntanya Castelló.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Castelló està bolcada amb la muntanya. Fa unes setmanes rebia Lynn Hill al Centre Cultural La Marina del Grao. L’escaladora, la millor de tots els temps com es recordava en l’anuncia de la seua arribada, estava a Espanya amb el seu Tour i va fer una parada a la capital de la Plana per explicar algunes de les seues vivències. Ara, dues setmanes després, comença la Setmana de Cinema de Muntanya que tan bona resposta té sempre.

Ja són 26 les edicions d’aquesta Setmana de Cinema. La proposta és diària i gratuïta des de hui fins divendres dia 1. Sempre en el mateix horari, 20.00h, i el mateix lloc,al Teatre del Raval, al carrer Conde Pestagua de Castelló. Una agenda completa que comencem a desgranar a continuació.

PUBLICITAT

Dilluns: Patagònia

Fora de concurs, s’ofereix dilluns Patagònia, un audiovisual que explica les experiències d’un grup d’amics del Club Muntanyer La Pedrera durant un viatge en bicicleta fins Ushuaia. Està situat el Nadal de l’any passat i presenta per davant 1.100km pedalant per la Patagònia xilena i argentina. El producte són vivències però també els espectaculars llocs pels quals passen, com el Parc Nacional Torres del Paine i el centre de l’illa de la Terra del Foc.

PUBLICITAT

Dimarts: Taghia i Petrexema en BTT

Es tracta del segon premi, compartit ex aequo entre dos treballs: Taghia, un, i Petrexema en BTT, l’altre. El primer, Taghia, narra un viatge de quatre amics i una nova via, el Ayour Amazigh. Es tracta d’un recorregut nou, fet al juny del 2016, a les parets “de roca calcària més boniques del món: Taghia. Els membres de l’expedició al Marroc la formen Xisco Cifre, Alberto Urtasun, Félix Sánchez i Rubén Martínez.

Pel que fa al Petrexema, aquesta és una aventura d’amistat realitzada al setembre del 2015. D’aquestes que es forgen en una conversa o en una eixida en bicicleta. I com que la BTT els apassiona a tots els membres del grup, un dia es troben en la lluita per coronar un dels grans miradors dels Pirineus. Els protagonistes són José Toro, Mikel Torio, Alberto Solà, Ángel Sararsa, Sito Juárez, Richard Muñoz, Alfredo Cousillas, Natxo Ciaurritz i Arturo Lillo.

PUBLICITAT

Dijous: Vinson

El primer premi es reserva per al dijous 30 de novembre. 45 minuts de pel·lícula documental: Vinson, la Montaña de Cristal. El Vinson està dins del projecte dels set cims. Amb 4.897 metres en plena Antàrtida fan d’ella una muntanya allunyada de tot. Un món “irreal”, lluny de qualsevol de semblant o conegut, que presentarà Cervino Producciones de la mà de Pablo Martín García.

PUBLICITAT

Divendres: Ama Dablam

És el tercer premi. L’’homenatge a “la muntanya amb ànima de dona”, l’Ama Dablam, que en aquesta ocasió ens acosta a la història d’un grup de set dones alpinistes, enamorades de la muntanya i el que significa. El cor del Nepal les rep, a la vall del Khumbu, i elles acaben explicant el per què de tot: que no només l’èxit és el cim, sinó també el camí, o el que es genera al voltant. Esther Fresneda, Elena Parga, Esther Vives, Patricia Viscarret, María José Martínez, Marisa Puchades i Rosa María Real són les set protagonistes d’una fita que va tenir lloc al novembre del 2010.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Setmana de cinema i muntanya […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »