A Serra, ultrascore-Rogaine

La localitat de la Calderona acull el 16 de desembre una prova que aglutina orientació, estratègia i trail de muntanya

Entre tant de trail, carreres d’asfalt, duatlons, triatlons o proves de btt, es cola entre nosaltres una modalitat a cavall entre les curses de muntanya i l’orientació. Parlem del ultrascore o Rogaine. El dissabte 16 de desembre, la localitat de Serra, a la Calderona, acull aquesta prova que té tota la intenció d’aportar alegria a l’habitual lluita contra la muntanya i el temps.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Un ultrascore o rogaine combina diferents aspectes esportius. Evidentement, un estat físic que, en tol cas, no cal que siga d’una preparació exhaustiva. Es tracta d’estar activitat i voler lluitar contra un mateix, per saber exactament com posar en valors altres aspectes de les diferents capacitats de les persones.

PUBLICITAT

Orientació i estratègia

Entre elles, per exemple, l’orientació. Tot i que no és una prova d’orientació, sí que té alguns aspectes que l’aproximen, perquè el saber moure’s per la muntanya és important. Però també implica estratègia, treball en equip, dues consideracions fonamentals per poder obtindre el millor resultat possible.

PUBLICITAT

Combinació d’esports

Aquesta modalitat va nàixer fa més de trenat anys a Austràlia i comença a créixer a Europa. Es tracta d’una prova que a més està a meitat camí entre el trail habitual, un raid d’aventura o una cursa d’obstacles. I tot en equips d’entre dos i cinc persones.

Objectius

La finalitat d’aquest esport és intentar obtindré el major número de punts en el temps màxim que s’estableix. Es tracta d’un recorregut lliure amb controls que tenen un valor en punts. Als participants se’ls dóna un mapa amb els controls i el seu valor, de manera que l’equip ha d’elaborar la seua estratègia sempre en funció de la capacitat física i tècnica dels seus membres. Així, tots els membres han de marcar el seu pas pels punts de control amb un xip electrònic.

PUBLICITAT

Es tracta de treballar en equip, de planificar una estratègia, de saber estar a la muntanya, llegir situacions i controlar els mapes per actuar el més ràpid possible, buscant els controls, i tot en un temps marcat per l’organització.

PUBLICITAT

La cita és a Serra el 16 de desembre. Per a les inscripcions a aquesta cursa es pot un dirigir als webs de la secció d’orientació del CDUPV (http://www.upv-o.org), de la Federació d’Orientació (http://www.fedo.org/web) o de Corremón (http://www.corremon.com.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] A Serra, ultrascore-Rogaine […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »