Un valencià a l’Aconcagua

El valencià Kike Ordas viatja en una expedició per fer cim del pic dels Andes el 14 de desembre

Ara mateix es troben en el camp base Plaza de Mulas per la climatització

De cims al món, de tants i de tan pocs –alguns en voldrien més, segur, però són els que són…-, les eleccions són variables. Perquè una variable depèn de decisions particulars, i d’ací un objectiu, i d’ací se n’anem a l’Aconcagua (6.962m). Mira tu per a on.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Ho fem amb Kike Ordas, un valencià que s’ha enrolat en una expedició per coronar el cim dels Andes i que ja és allà –ara mateix, en camp base- preparant-ho tot per atacar l’ascensió. Explica Ordas que es tracta d’una pujada comercial que dirigeix Juan Vallejo, reconegut himalaïsta, i que està acompanyat per altres sis persones.

PUBLICITAT

Amb Juan Vallejo

Durant tota l’expedició, el grup comptarà amb l’assistència de Vallejo i després se’ls hi afegirà un guia local, amb el qual la previsió és fer el cim. El que de moment s’ha fet, a data d’avui, és l’aproximació i instal·lació al camp base de Plaza de Mulas.

PUBLICITAT

Instal·lació

Fins arribar a aquest punt han estat dos dies de trekking fins l’ascensió inicial al camp base. La idea de l’expedició és romandre allà almenys cinc dies buscant, com és habitual, la climatització. Des d’aquest punt, que es troba a 4.260 metres d’altitud, es dirigiran al cim del Cerro Bonete (5.004m). També la planificació inclou pujar material al següent camp d’altura, el Nido de Cóndores, a 5.560 metres.

El cim, per al 14

L’ascensió, l’atac final al cim, el tenen preparat per al pròxim 14 de desembre. L’iniciaran des del camp Berlin. La previsió és que estiguen almenys unes 12 hores treballant en l’ascensió.

PUBLICITAT

Marge de temps

Aquesta expedició ha volgut, com fan altres, apostar per diversos dies de marge en cas de mal temps. Per això, si el dia 14 no hi haguera unes bones condicions d’ascens, l’expedició disposa de tres dies més per poder intentar-ho. Això és, entre el 15 i el 17 de desembre.

PUBLICITAT

El ben segur és que Ordas i tot l’equip ho intentaran de totes les maneres. Perquè una elecció és una decisió de finalització. L’Aconcagua es va posar en la ment de tots ells, i ara des del camp base en què es troben no hi ha una altra idea al cap que tornar a casa amb la feina feta. I ben feta.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Un valencià a l’Aconcagua […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »