Villalba: rècord estratosfèric a Chiva

El de Corremón trenca el crono en superar en 25 minuts el millor registre en els 61km de la CXM de Chiva

Margarita Paucar s’imposa en dones, mentre que la prova de 35km és per a Juan Navarro i Maria Jesús Algarra

 (Foto: Andrés Núñez/Last Race Studio)

Diuen que els rècords estan per a trencar-se, però el que hi havia als 61km de la Carrera por Montaña de Chiva era difícil. El temps de referència eren les 6.04.53 de Santi Garcia, un crono que semblava complicat de rebaixar. Però no.

No perquè va aparèixer a Chiva aquest cap de setmana un espècimen anomenat Ángel Villalba (Corremón), que val que no és nou i que estava en la llista de favorits, però és que va vèncer rebaixant el rècord en quasi 25 minuts. Ho repetim: 25 minuts. En dones, el triomf va ser per a Margarita Paucar (GAES Running), lluny això sí de la plusmarca, que continua en mans d’Eva Bernat amb 6.53.00.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


Descomunal Villalba

Villalba passava per allà. Què què? Ángel Villalba, que sí, que era un dels candidats, va decidir que els 200 euros que hi havia en joc per a aquell que rebaixara el rècord de la prova havien de ser per a ell. Dit i fet. El de Corremón es va imposar amb un estratosfèric temps de 5.41.21, això és rebaixant el temps rècord que hi havia de Santi Garcia en quasi 25 minuts.

Bogeria màxima si a més s’observa que el segon classificat va ser Alberto Vinagre (BTRProteam) amb 6.07.39. Quasi mig hora li va endossar Villalba. I ni que el gironí fora coix, que no, que és un superclasse. Com ho és Abel Abad (Trail Si Eso), que amb 6.08.29 va ser el tercer classificat. I és que, senzillament, Villalba va volar.


Chiva, con todo y con todos


 

‘Carrerón’ de Paucar

En dones Margarita Paucar també va fer una carrera per emmarcar. Va guanyar amb moltíssima solvència. Va fer 7.25.06, mentre que la segona classificada, Sofía García, va arribar amb 7.47.55, i la tercera, Ana Isabel Cánovas (Sport-ti), amb 7.52.28.

PUBLICITAT

35km: emoció

Però si els 61km van tindre emoció, per tot el que implicava, també hi va haver en la carrera de 35km. Ací va vèncer, en el seu retorn més sonat a la competició, Juan Navarro (Corremón). 3.01.20 per a ell en una carrera que va servir per demostrar-li –si no és que ja ho tenia clar- que està en el nivell com per seguir donant molta guerra. Segon en meta va ser Miguel Ángel García (CA Cuenca Dolomía) amb 3.06.43, mentre que el podi de la carrera de 35km el va tancar José Gómez (CC Xeraco) amb 3.08.02.

Algarra, la millor

La categoria femenina de la mitja distància va tindre una propietària clara: els 3.29.50 van deixar guanyadora María Jesús Algarra (Cuenca Dolomía). En la segona plaça va entrar en meta Guadalupe Galiano (Azorín), amb un temps de 3.36.14, mentre que amb 3.36.17, a només tres segons de la segona posició d’Algarra, va arribar la tercera, Eva Castells Sanchis (CA Maratón Crevillente).

PUBLICITAT

L’estrena dels 13km

En la prova nova d’aquesta edició de la CXM de Chiva, la de 13km, els vencedors van ser Vicent Torres (Cor i Muntanya Puçol) i María Jesús Casas (CXM Valencia).

Torres va baixar de l’hora, amb 59.26, mentre que la segona posició en homes va ser per a Jesús Quiles (EP Turís-Onfire) amb 1.01.26, i la tercera per a Fran González (CE La Porte Fresca), amb 1.02.09.

PUBLICITAT

En dones, Casas es va imposar amb 1.21.51, no massa lluny de la segona classificada, Elena Badenes (Trail Serra Vernissa), que va arribar amb 1.23.26, mentre que Amanda Williamson (Gamte), va acabar tercera amb 1.25.01.

PUBLICITAT

Un any més, la CXM de Chiva va tornar a ser l’epicentre del món del trail de la Comunitat Valenciana amb un poc menys de 800 participants. Una cita del calendari que està més consolidada i que espera tindre l’any que ve tanta o més emoció que enguany. Sobretot per veure si algú és capaç de tornar a rebaixar el rècord de Villalba i provar de millor el femení de Bernat.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Calienta la CxM Sierra de Chiva | Sense Límits Aventura - […] Villalba: rècord estratosfèric a Chiva […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »