La batalla de Saúl

El corredor alcoià tanca al trail Sierra de Chiva un periple de huit carreres amb triatlons i ciclisme inclosos per recaptar fons

Totes les aportacions van dirigides a la lluita per millorar la situació dels malalts de linfoma, mieloma i leucèmia

Saúl Ramírez és un alcoià que va perdre la mare per mieloma. Li ho van diagnosticar al juny de 2015 i al mes de novembre d’aquell mateix any, desgraciadament, va morir. La seua reacció va ser en un primer moment retre-li homenatge i per això se li va ocórrer la idea de vincular el seu esforç en les carreres que ell feia amb l’ajuda a les entitats que treballen per combatre aquest tipus de malaltia.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

#UnRetoParaUnaCausa és el hastag que va crear per recaptar diners per l’associació que treballa pels malalts de linfoma, mieloma i leucèmia, l’AEAL. Es tractava de que les empreses que volgueren posaren el seu granet de sorra amb 50 euros que anirien íntegres, i repetim, íntegres, a aquesta ajuda. Ell, per la seua part, es pagaria totes les carreres, tant de trail com de ciclisme o triatló, en què participara.

PUBLICITAT

Com col·laborar

Ramírez, això sí, no es tancava horitzons només amb empreses, sinó que també feia – i fa, que això no caduca- una crida a particulars que estiguen implicats i vullguen formar-ne part. Recorda en la seua pàgina web (www.saulramirez.es) que hi ha llocs on es poden fer aportacions, però també dóna el seu telèfon i direcció de correu per saber-ne més i fins i tot un número de compte. Igualment, ofereix la possibilitat de tindre una samarreta per 10 euros.

PUBLICITAT

Els 8 reptes

Saúl Ramírez ha tancat els reptes amb la carrera Sierra de Chiva del passat dia 9 de desembre. Però abans n’ha fet moltes més curses, fins a un total de huit, que han format el calendari que ell mateix va establir. Va començar al mes de març amb la Mimamuca, que és la Mitja Marató de Muntanya de Carrícola, a la comarca de la Vall d’Albaida.

Des d’aquella jornada, el seu cos s’ha posat a prova la Transilicitana, carrera de l’11 de març de 104km. El 8 d’abril va continuar amb la que ja era la tercera prova del seu calendari: es tractava del Trail Solidari Alcoi, de 51km i que a més tenia com a objectiu destinar els diners a la investigació contra el càncer.

També triatló i ciclisme

La quarta prova va ser un triatló: el Triatló Half d’Oliva, que sumava 113km amb els 1,9 de natació, 90 de ciclisme i els 21km finals de carrera a peu. Després va arribar una altra modalitat esportiva, en aquesta ocasió el ciclisme, amb el Tour del Juguete, del 4 de juny, amb 166km, cinc ports de muntanya i un desnivell de 3.345m.

Amb l’agost damunt, es va atrevir a principis d’aquest mes de plenes vacances de la majoria dels mortals amb la clàssica Subida al Pico Veleta de Granada. L’eixida va ser des de la ciutat, i la meta se situava a més de 2.500m d’altitud, després dels 55km de carrera.

Però segons avançava la temporada Ramírez tenia previst complicar-se els reptes, i per això el de l’1 d’octubre: l’Ironman de Barcelona. Les distàncies, les habituals en aquesta carrera, és a dir 3,8km de natació, 180km de ciclisme i la marató final de 42km. En total, els seus 226km.

Després va passar octubre, i també novembre, i va ser quan a Chiva, el passat 9 de desembre amb la Sierra de Chiva, va posar punt i final, amb els 63km i 3.000m de desnivell que hi havia preparats, a una campanya que havia arrencat allà pel mes de març.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »