665km: Elx-Calar Alto-Elx

Pepe Brufal suma 31 hores seguides damunt de la bici per anar al cim i tornar a casa d’una tirada

Van ser 9.000 metres de desnivell per a un home acostumat ja a les grans distàncies

Pot semblar que no, però hi ha gent capaç de tot. Fins i tot de fer-se més de 600km (665 exactament, amb 9.000m de desnivell) en bicicleta en 31 hores seguides. Des d’Elx fins el cim de Calar Alto i tornar. Un passeig, mira tu. Això és el que va fer Pepe Brufal. Un home molt de fer aquestes coses.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Ja ha fet alguna vegada 1.000km d’una tirada. Coses que té la vida, que t’ensenya que hi ha maneres de passar el temps i gaudir d’ell. A Brufal el que més l’ompli és això, així que un dia ho va fer quadrar tot per anar a Calar Alto, allà on uns amics seus li van dir que era un lloc espectacular.


Un regal de 1000 km


 

Brufal sabia que tenia Calar Alto “a dues hores en cotxe”, “però si a mi el que menys m’agrada és haver de carregar la bici al cotxe, per a que després se t’oblide alguna cosa…”. Vist d’aquesta manera, li tocava donar-li al pedal. No va ser, però, una aventura nova per a ell, que també fa unes setmanes va anar a Utiel i tornar, 400km, des d’Elx. Un altre dia per contar.

PUBLICITAT

Fins i tot de nit

No es va tallar un pèl i va agafar la bici, els reflectants, la i·luminació nocturna pertinent, i cap a l’objectiu. Aquest ciclista d’Elx va anar directe per la via de servei de l’autopista, i fins i tot en alguns moments es va arribar a perdre, especialment quan la nit l’agafava. Que el va agafar a l’anar i al tornar, perquè va eixir d’Elx el 20 d’octubre a les 21.20h i perquè va arribar a sa casa a les 4.00 de la matinada. En hores de pedalejar, 31 hores.

PUBLICITAT

La primera parada important per fer-se alguna cosa va ser huit hores després de començar, a un cafè que va trobar obert a Tíjola, per prendre “alguna cosa calenta per entrar en calor”, ha explicat, perquè la cosa estava dura de veritat, amb 4 graus i vent, que per anar en bici, sembla dur.

El sol, a Bacares

Els primers raigs de sol els va veure a Bacares. Una eixida de la llum per l’horitzó que li va semblar “preciosa” i “impressionant” perquè des d’aquell punt es veia fins i tot la neu de Sierra Nevada.

Al final, coronar Calar Alto i tornar, repetint ruta més o menys i amb alguna pèrdua de ruta que finalment va refer per poder arribar a casa. Pensant, segurament, en una pròxima aventura d’aquestes. Si uns amics li van dir que Calar Alto pagava la pena, què no farà si li parlen de llocs més allunyats que no conega… Jose Brufal és capaç.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »