Els esportistes d’aventura 2017

Els triatletes Jordi Gil i Amparo Ribera, i els corredors Tecles, Penyo, Mateu i Font els més votats de la passada temporada

Les votacions s’han pogut fer a través de la web de Sense Límits Aventura

Des de Sense Límits Aventura vam iniciar abans de les festes de Nadal unes votacions per elegir els millors esportistes d’aventura del 2017, tant en homes com en dones. Les votacions han funcionat a la perfecció i han donat uns podis interessants que desgranem ara mateix. Els guanyadors han sigut dos triatletes: Jordi Gil i Amparo Ribera. Els dos van ser la representació de la Comunitat Valenciana al Mundial XTerra de Hawaii.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Gil: Mundial XTerra

En homes, Jordi Gil s’ha endut el triomf en la votació amb el 42,56% dels vots. El triatleta de Castelló de Rugat ha destacat esportivament parlant en els seus reptes de triatló que s’ha marcat durant la temporada, però especialment per ser capaç d’aconseguir el podi en el seu grup d’edat en el passat Mundial Xterra de triatló cross. La cita va ser a Hawaii, on el valencià va haver de patir molt, amb problemes d’aigua i de diferent índole, per poder ser podi mundialista. Un esforç que li ha valgut la valoració positiva dels votants de Sense Límits Aventura. Una tercera posició a un Mundial, ho val.


El Mundial XTerra de Gil i Ribera


Martínez Tecles, segon

En la segona posició del ‘duel’ masculí ha finalitzat José Esteban Martínez Tecles. El corredor de muntanya de Banyeres ha sumat el 21,11% de les votacions. Enguany ha estat el guanyador de l’Spain Ultra Cup. L’alacantí, amb la victòria en aquest circuit, agafava el relleu d’un altre corredor de la Comunitat, Sebas Sánchez, que havia sigut el vencedor la temporada anterior. Premi doble, per tant, per a Martínez Tecles en una temporada que era el seu primer any en distàncies ultra. No es pot demanar molt més.


El somni de la constància


PUBLICITAT

La lluita de ‘Penyo’

Tancant el podi masculí de SLA trobem Juanjo López ‘Penyo’. L’esportista de Puçol ha obtingut el 13,84% dels vots. La culpa d’això ha sigut la seua constància i la seua lluita per ser el primer esportista amputat en finalitzar l’Ultra Trail Tranvulcània. Una fita molt complicada donades les seues circumstàncies, amb una cama amputada. “Ser el primer amputat en fer un Ultra el que vol dir és que seguim obrint un camí per a tot el món”, va dir en el seu moment allà pel mes de maig. “Qualsevol cosa que es vullga fer es pot aconseguir”, va deixar clar el corredor. Molt de valor el seu.


Penyo fa història en el Trail


PUBLICITAT

Ribera, finisher a Hawaii

En categoria femenina, les distàncies en el podi han sigut menors. La vencedora, amb el 34,78% de les votacions, ha sigut Amparo Ribera. L’esportista de triatló de Fontanars dels Alforins va aconseguir, en una gran prova de superació personal, finalitzar el Campionat del Món XTerra de Hawaii. Hi va anar precisament amb el guanyador de les votacions de SLA, Jordi Gil, en el que ha sigut un equip que ha sabut transmetre el seu esforç i sacrifici.

Mateu, cadet top

Molt a prop de Ribera ha quedat la segona classificada. Es tracta de Laia Mateu Escrig, que ha obtingut el 27,12% dels vots. La jove corredora de Xodos ha sigut la campiona cadet de la Copa d’Espanya CxM FEDME, subcampiona d’Espanya cadet de Kilòmetre Vertical, però també va aconseguir una destacada quarta posició als Youth Skyrunning World Championship que es van disputar al Principat d’Andorra tant en Kilòmetre Vertical com en la carrera en línia.

Font, la joventut

I si parlem de Mateu, hem de connectar de seguida amb la tercera dona de la classificació SLA per votació popular. Amb el 16,98% dels vots, la tercera ha estat Júlia Font, que també va ser un dels noms destacats del Youth Skyrunning World Championship d’Andorra. Va ser podi amb la seua tercera plaça U23 en la prova mundialista SkyRace Comapedrosa. La corredora d’Alfondeguilla ha obtingut així un premi més a una intensa temporada.

Tancat el 2017, són sis els noms d’homes i dones que han sigut elegits entre una gran nòmina d’esportistes de totes les modalitats i esports. Una cita anual amb unes votacions que des de Sense Límits Aventura us animem a continuar en pròximes edicions. Perquè són els nostres esportistes d’aventura, i mereixen tots els reconeixements possibles. Que tingueu un bon any 2018 i a veure quins són els pròxims elegits com a els millors al final de la temporada.

Consulta les votacions 2017 al complet:


Esportistes d’aventura de l’any 2017


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »