Tota València pel GR7

Roberto Herrera i Rubén Lázaro completen el segon repte després de fer Castelló l’any passat

Per al pròxim hivern es plantegen acabar amb els 90km de la província d’Alacant en només una jornada

L’atractiu esportiu però també paisatgístic dels GR7 va fer que dos amics d’Alfondeguilla, Roberto Juan Herrera i Rubén Lázaro, decidiren creuar l’any passat la província de Castelló. D’això va eixir l’opció d’ampliar el repte a la província de València, i així ha sigut. Fa uns dies, en poc més de quatre jornades, es van posar a caminar i trotar i van completar 315km per territori valencià, amb 9.600m/+ i 10.000m/-. Ara pensen en el pròxim hivern, ja encara en 2018, fer Alacant.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

«Creuar la Comunitat»

El repte va sorgir fa un parell d’anys amb, simplement, “les ganes de creuar la Comunitat Valenciana pel GR7”, segons explica Herrera, que aspira, a més, a ampliar la idea per poder creuar algun dia els Pirineus. Es van posar mans a l’obra amb Castelló en un primer hivern –“ho fem a l’hivern perquè a l’estiu és molt més complicat”, afirma Herrera-, i en aquest segon hivern han fet València. I, amb diferències substancials.

PUBLICITAT

De 15kg a 4kg

I diem diferències perquè la cita castellonenca va ser en autosuficiència, és a dir amb motxilles de 15kg amb sac de dormir i tenda de campanya i tot el necessari per als tres dies de marxa. A València això ha canviat perquè Herrera i Lázaro portaven cotxe de suport, amb un tercer company, Jaume Civera, portant el material per dormir, a més del menjar que el mateix Civera s’encarregava de tindre preparat.

Això va suposar que, donat que fins i tot la motxilla es va alliberar per pesar poc més de 4kg, el ritme fos més alt. Sempre, cal dir-ho, sense renunciar a les parades per fer les fotos corresponents i gaudir del paisatge i les vistes que el GR7 sempre deixa al seu usuari. “Castelló va ser més bonica”, diu Herrera, que explica que la diferència entre una i l’altra és que a València “es passa per menys pobles”.

PUBLICITAT

3+1 jornades

El primer dia van eixir de Bejís, que és on es van quedar quan van acabar l’any anterior a Castelló. Des d’allà van arribar a Andilla, la Pobleta, Chelva i al Collado de la Nieva, on van fer nit. La pluja els va posar ací a prova amb un diluvi que fins i tot els va calar a la tenda. Van dormir poc, però al dia següent van continuar.

Del Collado de Nieva, el segon dia van eixir per a dinar a El Rebollar i passar la nit a Venta Gaeta, i al tercer día, des d’ací van continuar per arribar a Cases de Benalí, en un canvi de plans que van haver de fer perquè inicialment volien dormir a Tintorero.

Final a Alcoi

La idea era completar el GR7 valencià “en quatre o cinc dies”, i per això en una quarta jornada van decidir tancar-ho el més prompte perquè els dolors i algunes ampolles començaven a deixar-se notar… En aquesta jornada van arribar a Bocairent, van dormir de càmping i després van fer al dia següent la ruta entre Bocairent i Alcoi pujant el Montcabrer. El GR7 es tancava a Alcoi, a la tenda Corremón on els esperaven per brindar per l’èxit del repte.

Alacant 2018

El repte no s’acaba ací. Herrera i Lázaro volen completar la idea inicial, que era fer tota la Comunitat. Per això, s’han programat per a l’hivern pròxim fer la part d’Alacant del GR7. “Volem fer-la més ràpida i sense dormir, tot d’una”, explica Herrera, que ho veu factible perquè són poc més de 90km entre Alcoi i el Pinós. Ho explicarem a SLA.

PUBLICITAT

315KM

En total, Herrera i Lázaro van completar el GR7 amb 315km en les cames, repartits en 75km els tres primers dies, 65 el quart i l’afegit final fins a Alcoi per tancar el repte. Més o menys, al dia feien 9 hores de ruta, sempre caminant però en molts trams corrent.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Tota València pel GR7 […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »