La Federació d’Atletisme obri secció de Trail

La Junta Directiva de la FACV aprova crear una secció de Trail que permetrà traure una llicència i acabarà organizant campionats autonòmics 

Què és el Trail? Un esport vinculat a la muntanya o un esport vinculat amb l’atletisme? O les dos coses? És l’eterna pregunta amb resposta diferent en funció de qui la respon. Fins ara eren les federacions de muntanya (FEDME i FEMECV) les que havien acollit la majoria de les proves i llicències de les carreres per muntanya.

Ara, la cosa canvia i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana tindrà també un àrea de Trail, segons va aprovar passat cap de setmana la seua junta directiva.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Una nova àrea…

Una nova opció de gestionar el Trail. La Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) va aprovar passat 13 de gener a la Junta Directiva la creació d’una nova área de Trail per a gestionar llicències i competicions d’esta modalitat esportiva que cada dia compta amb més adeptes.

PUBLICITAT

Llicències i…

La nova área de Trail de la FACV permetrà traure una llicència federativa que servirà per poder participar en la majoria de proves, excepte aquelles que obliguen a competir amb la llicència FEMECV.

Serà a l’estil del que als últims anys ha passat a nivell nacional on alguns corredors es treien les dos llicències per poder competir en les proves de les dos federacions, com és el cas d’aquells valencians que han participat als Campionats d’Espanya de Trail de la RFEA o han format part de la selecció nacional RFEA de Trail que ha anat als Mundials de Trail ITRA.

Enguany el Mundial de Trail tindrà lloc a la Penaygolosa Trails al mes de maig i la TransGrancanaria serà el Campionat d’Espanya, la prova en què es formarà la selecció.

PUBLICITAT

 …Autonòmics…

A més, segons indica la FACV a la seua web, en breu s’obrirà els terminis per poder organitzar campionats autonòmics de Trail en diverses modalitats com ara 10 km, Mitja Marató i Distància Marató. Recentment han obert el termini perquè els clubs presenten sol.licitud per organitzar-ho.

Això provocarà una duplicitat amb els campionat autonòmics que organitza la FEMECV (Individual, per Clubs, Carrera Vertical, Campionat de Lliga CxM…). És a dir, en una mateixa temporada tindrem dos campions autonòmics de Trail diferents, un per la FEMECV i altre per la FACV.

PUBLICITAT

El responsable

El responsable de posar en marxa esta nova àrea de Trail és el corredor i entrenador Toni Montoya. «Tinc una il.lussionant tasca per davant» indica Montoya a la web de la FACV que explica que Montoya és professor d’Educació Física i Esportiva a la Universitat de València i preparador físic de la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital Vithas Nisa 9 d’octubre.

Montoya és a més entrenador d’atletisme i té experiència com a corredor i com a organitzador de carreres per muntanya.

Creiximent imparable

El creiximent del Trail és imparable. Només a la nostra Comunitat al 2017 registrarem més de 200 carreres per muntanya, el que suposa una mitjana de 4 cada cap de setmana, i milers i milers de corredors i corredores els que disfruten d’este esport.

Per a este 2018 ja tenim registrades més de 140 proves que pots consultar al nostre calendari.

agenda trail


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La Mamova serà Autonòmic de Marató per Muntanya | Sense Límits Aventura - […] La Federació d’Atletisme obri secció de Trail […]
  2. Cortes de Pallàs acollirà el Campionat Autonòmic de Trail de 10 i 21 km | Sense Límits Aventura - […] La Federació d’Atletisme obri secció de Trail […]
  3. “El Trail se acabará integrando en el atletismo” | Sense Límits Aventura - […] La Federació d’Atletisme obri secció de Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »