«Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge»

Les explicacions de Remi Queral al positiu en la passada edició de Penyagolosa Trails

«Sóc culpable, però desconeixia que eixe producte era dopant». Eixes han estat les paraules amb les que Remi Queral ha volgut explicar el positiu a la passada edició de Penyagolosa Trails que es va conéixer este dimarts. Una mala decisió que pot acabar amb la seua carrera…

Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails


PUBLICITAT

Colp al Trail…

És sens dubte el tema de conversa entre tots els amants del trail, en especial a la Comunitat Valenciana. Dimarts de vesprada Penyagolosa Trails anunciava que a la passada edició de 2017 Remi Queral, que havia estat tercer a la CSP 115 km, havia tingut un control antidopatge advers, segons confirmava l’Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD)motiu pel que se li retirava la tercera plaça. Quedava per saber les raons que donava Remi Queral…

PUBLICITAT

Culpable però…

I les explicacions del corredor de Benlloch arribaren asumint la seua responsabilitat, però indicant que no havia estat conscient del que havia fet.

«Sóc culpable. Però només puc dir que desconeixia que era un producte prohibit. Els vaig prendre perquè m’havien dit que era bo per al dolor de genoll. Em vaig fiar» explica Queral en declaracions a TrailCYL e Ingravidos de Ràdio Marca.

«Sóc culpable. Però només puc dir que desconeixia que era un producte prohibit. Els vaig prendre perquè m’havien dit que era bo per al dolor de genoll. Em vaig fiar»

«No estic excusant-me» continua Remi. «Ja sé que el desconeiximent de la prohibició no m’eximeix, però eixa és la realitat»

«No estic excusant-me» continua Remi. «Ja sé que el desconeiximent de la prohibició no m’eximeix, però eixa és la realitat» indicava el de Benlloch que sap que ara li van a caure «palos» per tots els costats.

Reponsable

El fet de no coneixer que era una sustancia dopant no eximeix de la sanció que va tindre el corredor. “L’esportista és el responsable de qualsevol sustancia prohibida que se tome al seu cos” explicava el doctor Darío Sanmiguel fa mesos a un article publicat a la revista Sense Límits Aventura.

Trail y dopaje (II)


PUBLICITAT

8 mesos després

L’anunci del positiu de Remi Queral ha arribat 8 mesos després que es disputara la passada edició de Penyagolosa Trails en abril de 2017. «Jo sabia la notícia des de fa mesos i sabia que este moment arribaria» indica Remi, que de fet als últims temps havia deixat de tindre presència habitual a les carreres.

L’anunci arriba en tot cas una vegada entrat en 2018 havia ja acabat la vinculació contractual amb l’anterior marca que li patrocinava i una vegada està formalitzat el periode de inscripcions i el sorteig de places per a Penyagolosa Trails 2018.

PUBLICITAT

Sanció i… retirada?

El de Benlloch afronta ara una sanció de dos anys sense poder competir, un fet que en companyia de la seua edat pot avançar la seua retirada.

«Havia pensat ja en retirar-me. Tinc una edat, i a mi açò no em dóna de menjar». Enguany a més tenia l’al.licient especial de vore com una de les seues proves, la Penyagolosa Trails acollia el Mundial de Trail. «Tenia moltes ganes de competir enguany al Penaygolosa, a ma casa, amb el Mundial…».

Al Penyagolosa havia acumula alguns dels seus millors èxits, com ara la victòria a la CSP 2013, campionat d’Espanya d’Ultra Trail, o la victòria a la MiM al 2006, 2007 i 2008. El Penyagolosa serà també el lloc que segurament va acabarà marcant el final de Remi Queral com a corredor de muntanya.

SEGON POSITIU EN EL TRAIL VALENCIA

El de Remi Queral és el segon positiu en el trail valencià als últims anys. Al 2014 hi hagué un altre cas quan la corredora Silvia Miralles que va donar positiu a la Haria Extrem de Lanzarote, i va tindre una sanció de 6 mesos sense poder córrer.

En aquell moment Miralles va voler també donar la seua explicació: “Ha sigut una errada. Assumisc la meua responsabilitat. No es pot lapidar una persona per una errada” indicava Miralles.

Més dades:

Una errada i una explicació

Carreres de muntanya i dopatge

Trail y dopaje (I)

Trail y dopaje (II)


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails | Sense Límits Aventura - […] “Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge” […]
  2. La Liga CxM FEMECV més oberta | Sense Límits Aventura - […] “Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge” […]
  3. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] “Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »