Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails

Penyagolosa Trails comunica que el corredor Remi Queral ha donat positiu en un control antidopatge a la passada edició, i la tercera plaça passa a José Esteban Martínez Tecles

Dolenta notícia per al Trail nacional i per al Trail valencià en particular. El corredor de Benlloch Remi Queral va donar positiu a un control antidopatge a la passada edició de Penyagolosa Trails, segons ha comunicat esta vesprada l’organització de la prova. Queral,que va acabar tercer a la passada edició de la CSP, serà desposeit del seu tercer lloc al pòdium que passarà a mans de l’alacantí José Esteban Martínez Tecles.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Control positiu…

La notícia ha sacsejat el món del Trail en la vesprada d’este dmarts 22 de gener. Al voltant de les 16:00 és quan al facebook de Penaygolosa Trails s’ha comunicat el positiu de Remi Queral.

El comunicat que ha penjat és el següent:

«Los resultados de los análisis realizados por la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte(AEPSAD) en la pasada edición de Penyagolosa Trails han confirmado un Resultado Analítico Adverso, en el corredor D. Remigio Queral Ibáñez.

En aplicación de lo previsto en el artículo 30 de la Ley Orgánica 3/2013 de Protección de la Salud y Lucha contra el Dopaje, se procede a la anulación de los resultados obtenidos por el citado corredor, quedando la clasificación definitiva del siguiente modo:

1- Timothy Olson 12:23:58
2- Yerai Durán López 12:45:34
3- José Esteban Martínez Tecles 12:52:53
4- Alejandro Fraguela 13:09:32
5- Víctor Bernad Blasco 13:24:08

PUBLICITAT

Un fort colp

La notícia de seguida ha circulat a través de les xarxes social i ha general molts comentaris per quant Remi Queral és un dels corredors clàssics al trail de Castelló. El corredor de Benlloch de fet figura en el palmarés de Penyagolosa Trails i acumula diversos pòdiums a la MiM i la CSP.

A la passada edició Queral va mantener un duel molt intens amb José Esteban Martínez Tecles, que finalment es va decantar per pocs segons per al de Benlloch. Ara, eixa tercera plaça del pòdium anirà a mans del corredor alacantí.

PUBLICITAT

L’explicació 

El corredor de Benlloch ha assumit la seua culpabilitat i la seua errada: «Sóc culpable, però desconeixia que el que em vaig prendre era dopatge» ha indicat en declaracions a TraylCYL e Ingrávidos de Ràdio Marca.

«Només puc dir que desconeixia que era un producto prohinit. El vais prender perquè m’havien dit que era bo per al dolor de genoll» indica. «No estic excusant-me, ja sé que el desconeiximent de la prohibición no m’eximeix, però eixa és la realitat» ha explicat Remi Queral que anava a afrontar està temporada com una de les últimes en el món del Trail.

“Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge”


PUBLICITAT

Compromís Penyagolosa Trails 

Amb la comunicació d’esta notícia, Penyagolosa Trails ha volgut manifestar també «el seu compromís amb l’esport net i saludable» ens explica Tico Cervera director de la prova.

«L’any passat els vam implantar per primera volta i ferem controls a tots els pòdiums de la MiM i la CSP, tant en homes com en dones» explica Tico. «No són obligatoris a les proves que no són oficials, però crec que hem d’anar marcant el camí».

Enguany Penyagolosa Trails acollirà els Mundials de Trail pròxim mes de maig i serà l’epicentre del Trail a nivell internacional.

UNA SOSPITA CREIXENT 

La presència del dopatge en el Trail és una sospita creixent a mida que este esport ha anat professionalitzant-se i la precisó per aconseguir resultats va incrementant-se. Els controls antidopatge no són obligatoris més que en les proves oficials, i la majoria de la resta no els fan perquè suposen una gran despensa económica.

Cada vegada les distàncies són majors i les velocitats també són majors. Cal en tot cas, no caure a la temptació i continuar apostant per un esport sa que ens ha de posar en contacte amb la natura i amb la muntanya.

Carreres de muntanya i dopatge

Trail y dopaje (I)

Trail y dopaje (II)

Una errada i una explicació


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Queral: “Sóc culpable, però no savia que era dopatge” | Sense Límits Aventura - […] Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails […]
  2. Trail valencià i dopatge | Sense Límits Aventura - […] Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails […]
  3. La Liga CxM FEMECV més oberta | Sense Límits Aventura - […] Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails […]
  4. La IAAF sanciona per dopatge dos corredors valencians | Sense Límits Aventura - […] Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »