La Liga CxM FEMECV més oberta

Les absències d’Antonio Martínez i Eva Bernat, guanyadors de l’any passat, obri la mà a més aspirants

La Lliga s’estrena diumenge a Crevillent i ho fa amb novetats: per primera volta seran 4 proves i s’incrementen els premis en metàl.lic

Crevillent obri el foc al Campionat de Lliga de Carreras per Muntanya FEMECV més esperat. Diumenge 28 de gener arriba la primera de les proves d’un Campionat de Lliga CxM FEMECV que presenta molts al.licient i moltes novetats en la seua edició número XX. I que està més oberta que mai…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

La Lliga més llarga…

La primera novetat arriba quant al calendari, que per primera volta en els seus vints any d’història estarà integrat per 4 proves, en volta de les 3 habituals. La Lliga comença diumenge 28 de gener a Crevillent, continua dos setmanes després l’11 de febrer a la Vall d’Uixó, també al febrer, el 25 viurà la tercera de les proves a Callosa de Segura, i tancarà una setmana després a Benissa.

Això obligarà els corredors que aspiren al títol i a fer un bon paper a mantindre la tensió competitiva al llarg de més i mig molt intens.

…i amb més premis

L’esforç es vorà recompensat per als guanyadors ja que des de la FEMECV s’ha incrementat el premi econòmic per al guanyador i els pòdiums de cada modalitat, de manera que pot significar un pessic interessant per als corredors.

PUBLICITAT

Molt oberta…

La Lliga es presenta també molt oberta, especialment pel fet que els grans dominadors de la pasada edició Antonio Martínez i Eva Bernat no participaran enguany.

La ‘dictadura’ d’Antonio i Eva

En el cas d’Antonio Martínez, el corredor d’Onil està inmers en un nou project el Wild Trail Project que, afegit a la sea residència a Madrid li obliga a ser molt selectiu amb les proves. No descarta això si, participar en alguna de forma aillada, integrant el Marathon Crevillent.

Un projecte salvatge

Pel que fa a Eva Bernat, la corredora de Cheste, baixarà enguanya la sea presència de proves després d’un 2017 molt exigent on va vèncer al Campion at de Liga FEMECV i també la Copa d’Espanya FEDME.

PUBLICITAT

Els aspirants…

Així les coses, l’absència d’Antonio i Eva obri la ma a més aspirants que tractaran de lluitar per la Lliga.

En home el principal favorit és Miguel Angel Sánchez Cebrián (Like Sport Lurbel), el señor del Trail, subcampió a les 3 últimes edicions, i que aspira a reeditar el títol que ja va aconseguir al 2002 i al 2005.

No ho tindrà fàcil perquè entre els inscrits en esta primera prova a Crevillent, grans noms de corredors acostumats als pòdiums i les victòries , especialment per el potent equip del Marathon Crevillent inscrit a últim hora amb homes com Sebas SánchezJosé Antonio Luna o Dani Amat (Marathon Crevillent), però també com ara Víctor Bernad (GR33), Mario Bonavista (Mur i Castell-Tuga), José Luis del Campo Gijón (Mur i Castell-Tuga), Vicente Gandia Soriano (Trivici Team), Juan Martínez (Like Sport Lurbel), Simón Rama (Mur i Castell-Tuga), Javi Soriano (Like Sport Lurbel) o Xavier Tomás (Serra Vernissa).

En categoria femenina, la favorita podria ser Ana Tauste (Like Sport Lurbel), subcampiona l’any passat, però amb dura competència amb Silvia Alós (APer Alcoi), tres voltes guanyadora del la Lliga, Gemma Macià (Marathon Crevillent), Patry Barreda (Like Sport Lurbel), Lluna Beltrán (Like Sport Lurbel), Vanessa Benavent (Carnicas Serrano), Chus Casas Medina (CxM Valencia), Mari Tamarit (Aper Alcoi)  

PUBLICITAT

Crevillent…

Per començar a demostrar les seues opcions el primer que hauran de fer és afrontar este diumenge els 21,5 km 1300+ que presenta esta prova que organitza el Club Marathon Crevillent, amb eixida i meta al Centre de Medi Ambient de Los Molinos, amb uns primers 7’5 km de pujada continuada fins arriba al Cim de la Vella (833 m), punt més elevat de la prova.

L’eixda tindrà lloc a les 09:00 h, i a la mateixa hora es donarà també l’eixida a les modalitats junior i cadet amb un recorregut de 10,7 km 780+  amb el punt de pas més elevat en el Collado Campanar (620 m), que marcarà l’equador de la prova: fins a eixe punt tindrà seran pràcticament tot de pujada, i a partir d’ahi quasi tot de baixada.

PUBLICITAT

EL DOPATGE

Sens dubte un dels temes de conversa este cap de setmana a Crevillent serà la notícia que coneixiem esta setmana amb el positiu de Remi Queral a la passada edició de Penyagolosa Trails. Un corredor de Benlloch que, entre altres fites del seu palmarés compta amb una victòria global a la Lliga al 2007.

En esta edició del Campionat de Lliga CxM la FEMECV no aplicarà controls antidopatge, com no ho ha fet en els passada 19 edicions. Això sí, estan estudiant incorporar els controls antidopatge en futures edicions.

Més dades:

Trail valencià i dopatge

Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails

“Sóc culpable, però desconeixia que era dopatge”

Carreres de muntanya i dopatge

Trail y dopaje (I)

Trail y dopaje (II)

Una errada i una explicació


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Del Campo i Beltrán obrin la Lliga | Sense Límits Aventura - […] La Liga CxM FEMECV més oberta […]
  2. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] La Liga CxM FEMECV més oberta […]
  3. A defensar el lideratge a Vall d’Uixó | Sense Límits Aventura - […] L’emoció està garantida i encara hi ha moltes possibilitats per a tots els corredors aspirants al títol. Recorda que…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »