Un rescat a -50 ºC

El valencià Kike Trull és evacuat de la Yukon Artic Ultra al Canadà per una hipotèrmia

El corredor de l’Eliana va esperar 24 hores amb la roba congelada i sense aliments

-50 ºC per davall de zero. Una temperatura quasi inhumana a la que va estar rescatat el corredor de l’Eliana Kike Trull en la tercera etapa de la Yukon Artic Ultra, al Canadà, una de les proves d’ultra distància més dures que hi ha a tot el món: Fer 550 km pel paral·lel 6633 al Cercle Polar Àrtic, en autosuficiència i a l’hivern. L’any passat l’alacantí Joaquin Candel va poder acabar la prova. Enguany Kike Trull ha hagut d’estar rescacat en unes condicions molt complicades…

Un alacantí a la Artic Ultra 6633


PUBLICITAT

Rescat a -50 C…

Les condicions de la Yukon Artic Ultra són de les més extremes del planeta. I qualsevol errada es paga cara. Això és el que li va passar a Kike Trull que va vore com es va gelar la suor i va empapar tota la seua roba, fet que va provocar que els -50 ºC foren insuportables i posaren en risc la seua vida.

«Des del moment en què vaig banyar la meua roba en suor sense adonar-me estava condemnat a retirar-me» explica Kike Trull al seu Facebook Conquistar lo inútil.

PUBLICITAT

Patint des del primer dia

«La primera nit ens plantàrem a -50 graus, segons em va dir Erik, un corredor belga que duia termòmetre i que he compartit evacuació» indica Kike. «Va ser impressionant veure com es gelava el combustible en intentar encendre un foc d’emergència. Vaig estar caminant tota la nit excepte 3 hores que vaig compartir tenda amb Juan Pablo, un corredor argentí, ja que els dos entràrem en hipotèrmia només abandonar el riu Takhinni».

PUBLICITAT

24 hores d’evacuació…

Després de la primera nit sense dormir i banyant en suor gelat, Kike va tractar de recuperar forces mitjançant aliment calent. «Una vegada va eixir el sol vais para a cuidar alguna cosa calenta que em donara forces al cos per poder fer els últims 12 quilòmetres fins arribar al check point, ja que hi havia un desnivell considerable. Però quan vaig tractar d’encendre el fogó no funcionava i no em va quedar més remei que donar-li al botó i demanar ajuda».

L’ajuda però no va ser ràpida. En les condicions meteorològiques en què estaven i per les distàncies li va tocar esperar 24 hores patint fred i sense aliments. «L’evacuació ha durat més de 24 hores, transport en moto de neu a -45 i una nit a Braeburn a -50, això sí, en cabanyes».

PUBLICITAT

Una carrera dura…

Kike Trull no ha estat l’únic corredor retirat en una edició especialment dura de la Yukon Aric Ultra. Alguns dels corredors han acabat fins i tot hospitalitzats. «Mentre estàs en carrera nosaltres no ens enterem de res perquè tenim poca informació i no ens trobem quasi amb corredors. Sembla que hi ha pro gent hospitalitzada amb congelacions. No és el meu cas, tic un poc afectas els dits del peu i un dit de la mà que em vaig congelar l’any passat. Però la veritat és que no m’extranya en absolut».

PUBLICITAT

Somni trencat…

Encara des de Canadà, poques hores després d’haver d’abandonar un somni Kike fa reflexió del que li ha passat. «No hi ha excuses. Ha estat una errada de principiant. Res que no haguera pogut controlar amb un poc de sentit comú. O això, o esta carrera no és per a mi o no estíc fet per a esta carrera, o que soc més paquet del que pense. El cas és que esta volta no m’han tirat, m’he retirat jo».

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »