Trail contra la despoblació

La Federació Espanyola d’Atletisme crea un «Centre Permanent de Trail Running» a la localitat castellonenca de Todolella

Hi ha pobles que es queixen que es queden sense gent, i d’altres que decideixen fer coses per lluitar contra aquesta dinàmica. És el cas de Todolella, una xicoteta localitat de l’interior de la província de Castelló que amb poc més de 100 habitants ha decidit treballar contra una mort que semblava acostar-se. Un acord amb la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) té la culpa de tot.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Centre Permanent

La RFEA ha declarat el municipi castellonenc «Centre Permanent de Trail Running». Això significa que compta amb senders i recorreguts marcats i preparats exclusivament per a la pràctica d’aquest esport.

PUBLICITAT

Això significa, també, que l’Ajuntament ha vist clarament que el trail running és una manera de viure i, per tant, també de fer turisme. Vista la situació, ha involucrat a molta altra gent del poble, entre ells empresaris, l’hotel de la localitat i demés, per fer un front comú i traure profit a la visita dels corredors i corredores.

PUBLICITAT

Lloc privilegiat

A més Todolella, com tota la muntanya de Castelló, és un lloc privilegiat per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure. I més el trail. Vist des d’aquest punt de vista, la iniciativa fa bona pinta.

PUBLICITAT

Model oficial

La RFEA el que pretén amb aquesta iniciativa és “implantar un model oficial d’itineraris permanents de trail running basats en criteris de qualitat, esportius i mediambientals, que ajude a l’administració pública a ordenar la pràctica del Trail en el medi natural”, segons afirma en un comunicat.

PUBLICITAT

Evitar conflictes

Segons la Federació Espanyola, la implantació tan forta del trail com a esport ha generat alguns “conflictes d’ús” de les zones amb senderistes o senderistes. La idea és regular un poc la situació i, al mateix temps com és el cas de Todolella, esperar que revitalitze l’economia de la localitat.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »