Almedíjar es decideix en 500 metres

Luis Aparicio venç Jonathan Benito en l’sprint final mentre que en dones s’imposa Pilar Raro

En la cursa de 15km s’imposen David Prades i Beatriz de la Fuente

Fotos: Jose Sucman

Almedíjar haurà de fer una mirada global i pensar en el per què del seu èxit. Potser serà perquè la Serra d’Espadà és tan bonica i tan acollidora que enamora. Però també potser siga perquè els corredors i corredores es troben com a casa. Hui s’ha disputat el Trail, els seus 30km i els seus 15km. Dues distàncies. Dos èxits de participació.

Les inscripcions feia temps que estaven tancades perquè estaven esgotades. I, a més, la resolució de la prova reina masculina ha sigut d’infart. Victòria en sprint final per a Luis Aparicio sobre Jonathan Benito

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

500m d’sprint

A les nou en punt es donava la primera de les eixides, la de 30km. Era la prova reina amb noms il·lustres. Entre ells estava Jonathan Benito, que lluitava per revalidar el títol de l’any passat. Però la carrera masculina va ser un escàndol, una emoció màxima. Després de 30km, Benito i Aparicio lluitaven colze a colze pel triomf. Va ser només en l’sprint final, en uns últims 500 metres agònics, quan Aparicio es va imposar. Per set segons.


Almedíjar, espases en alt


PUBLICITAT

Però Benito, que era el derrotat, mantenia un somriure a meta. Havia lluitat a mort. “Sabia que ell era més ràpid”, va dir. Aparicio, per la seua part, es mostrava content: “Hem anat junts i molt ràpid tota l’estona, ha sigut molt dur”.

PUBLICITAT

Tercer que sap a poc

Tercer va arribar Raul Ingles, a 1:02 d’Aparicio, i ho va fer pensatiu perquè sabia que se li havia escapat el triomf. “Jo no sóc baixador en pista, i se n’han anat”, va dir el del Outdoor Natura Moncada. El corredor es resignava davant una prova no tan tècnica com haguera volgut perquè, com va reconèixer, és un terreny que li va millor.


Almedíjar, senda nova


PUBLICITAT

Raro torna a vèncer

En categoria femenina també hi va haver molta emoció. Pilar Raro s’imposava amb claredat, això és cert: ho feia amb quasi quatre minuts de marge sobre Veronica Zaragoza. Però en la lluita per la segona posició Zaragoza va haver de lluitar molt davant l’espenta de Margarita Paucar, que va arribar 34 segons al darrere.

Raro repetia el triomf que havia aconseguit en 2016, però reconeixia que tenia molts dubtes: “Vinc d’una lesió i no sabia com respondria, però la veritat és que hi ha hagut un moment que ja anava sola». Sara Pérez, que defensava el títol del 2017, va arribar a meta a 13 minuts de Raro.

PUBLICITAT

15km per a Prades i De la Fuente

La carrera sprint, de 15km, va tindre de guanyadors David Prades i Beatriz de la Fuente. Prades va guanyar amb més d’un minut sobre Roberto Juan Herrera, i quasi tres sobre Toni Pérez. En dones, De la Fuente es va imposar per 16 segons a Beatriz Fas. Per la seua part, Ana Benito va arribar a 40 segons de la guanyadora.

PER EQUIPS

En la lluita per equips va haver diversos guanyadors. El Redolat Team va ser el guardonat amb el pernil per tindre el major número de representants. Però en carrera, en la prova dels 30km s’imposava l’Outdoor Natura Moncada, mentre que en els 15km ho feia l’Àlex Campos Team.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »