Valencians a pel Mundial de Trail

Laia Cañes, Teres Nimes, Cristobal Adell, Sebas Sánchez i Víctor Bernad, busquen a la TransGrancanaria una plaça per al Mundial de Trail de pròxim mes de maig al Penyagolosa

Foto: Ian Corless

Una carrera amb premi doble. Este cap de setmana es disputa la TransGrancanaria, una de les grans cites internacionals de l’inici de temporada que a les seues diverses modalitats –TransGrancanaria, Advanced, Marató, Starter…- atrau l’atenció de molts corredors, entre d’ells, com sempre, molts de la nostra terra.

Esta volta el premi a la TransGrancanaria és doble perquè l’Advanced serà Campionat d’Espanya de Trail i permetrà classificar-se per als Mundials de Trail que tindran lloc al mes de maig al Penyagolosa Trails, un somni per el que van a lluitar corredors com ara Laia Cañes, Tere Nimes, Cristobal Adell, Sebas Sánchez o Víctor Bernad… 

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

A pel Mundial…

Encara queda molt perquè arribe maig, però este cap de setmana comenta el somni del Mundial de Trail per a molts corredors. La RFEA va establir que l’Advanced de la TransGrancanaria i els seus 64 km 3200+ seran els que atorgaran 3 de les places de la selecció espanyola per als Mundials de Trail que en este 2018 tenen lloc a la Penyagolosa Trails. Les altres 3 places seran per designació dels seleccionadors.

Serà dificil, però eixe és l’objectiu amb que ja es troben a Gran Canaria alguns dels més destacats corredors de la nostra terra: Tere Nimes i Laia Cañes, que aspiren a repetir presència amb la selecció espanyola, amb gran resultat com la setena plaça l’any passat de Cañes a Itàlia. I d’altra banda en homes corredors com ara Cristóbal Adell, Sebas Sánchez o Víctor Bernad que somnien en estrenar-se amb la selecció «corrent a casa».

Demostrat: Una corredora Mundial


PUBLICITAT

Cañes i Nimes, opcions femenines…

Les opcions més viables estan entre les dones. La corredora alicantina Tere Nimes, i la corredora de Castelló Laia Cañes són de les dos clares aspirants a lluitar per les places d’accés directe a un Mundial de Trail en què ja tenen experiència.

«Tinc molta confiança i la consciència molt tranquil.la de com arribe i de tot el treball previ» explica Cañes. «Potser en esta ocasió estic especialment emocionada i il.lusionada pel que hi ha en joc. Significa molt per als corredors de la terreta poder anar al Mundial de Trail al Penyagolosa Trails» explica Cañes, que l’any passat va acabar la que fa 7 al Mundial de Trail setmanes després de vèncer per primera vegada a la MiM.

La setmana més dolça de Laia


PUBLICITAT

Un compter pendent…

Ara bé, la especial motivació no impedeix vore que els 64 km 3200 de l’Advanced amb les grans rivals que hi ha faran que siga molt difici aconseguir la classificació directa. «Hi ha molta quantitat i molta qualitat de corredores, grans noms, i de segur també hi haurà sorpreses, així que serà molt complicat estar en el podi. Són curses llargues i poden passar moltes coses» explica Laia que anirà representant al Team HG-AML.

A Gran Canaria Laia té, a més, altra motivació: refer-se de de la decepció patida al 2016 quan a 2 km de meta hagué d’abandonar quan liderava la prova en distància Marató. «Espere esta volta gaudir/patir i acabar la cursa que serà un gran i espectacular campionat. Espere que els valencians ens portem de Canàries moltes alegries».

…i a repetir alegries

Alegres també buscarà l’alacatina Tere Nimes, que l’any passat ja va guanyar a l’Advanced de la TransGracanaria, resultat que de repetir-ho li donaria plaça directa al Mundial. L’any passat va basar la seua victòria en un gran segment en el tram entre Roque Nublo i el Pico de las Nieves (1930), el punt més alt de la prova al km 41, per encetae tot el segon tram de la prova de baixada amb una distància de 5 minuts suficient com per a pensar en la victòria. “Ho he passat malament perquè les rivals eres molt bones, però me l’he jugat en l’equador de la prova i m’ha eixit bé”, indicava Nimes.

La Trans Grancanaria de Tere Nimes


Més dones

A més de Tere Nimes i Laia Cañes, altres grans corredores de la terra figuren entre les inscrites a l’Advanced, preparades per a fer una gran carrera i poder donar la sorpresa, com ara Sonia Escuriola (Team Race Land GR33) que ja va fer quinta a l’Advanced al 2016, o també Sofia García Bardoll, que acumula pòdiums en altres proves internacionals a les Illes Canaries com és la Transvulcania en la seua versió marató.

PUBLICITAT

Sebas, Adell i Bernad en homes…

També sap el que és guanyar a la TransGrancanaria Sebas Sánchez, el corredor de Petrer que va aconseguir la victòria a l’Advanced al 2016 en el que va ser l’inici d’un 2016 espectacular quan als resultats amb victòries a la Spain Ultra Cup, Subcampionat d’Espanya d’Ultres, victòria a la CSP, la Marató dels Dements, la Sierra de Chiva…

“Ha sido mi mejor temporada sin ninguna duda”

Ara arriba Sebas sense eixe punt de forma tan espectacular però amb la seua competitivitat de sempre. «Em veig bé després de fer les dos primeres proves del Campionar de Lliga CxM FEMECV. Però no em pose cap expectativa, el que isca, eixirà» indica el de Petrer que somnia en estar al Mundial al Penyagolosa, però també té altres grans objectius com ara la MIUT a Madeira, Zegama o Lavaredo a Itàlia entre d’altres.

Sebas se consagra en la TransGrancanaria


PUBLICITAT

Un somni Mundial..

El Mundial també és l’objectiu d’altres dos dels nostres corredors destacats com ara Cristobal Adell (Ekuon-El Conchel Sport Team) o Víctor Bernad (Team AML SPORT HG – CM GR33).

En el cas d’Adell, el d’Albocàsser ja es va quedar l’any passat a les portes de classificar-se per al Mundial, en acabar en sisena plaça al Campionat d’Espanya que va tindre lloc a Vilaflor de Chasna (Tenerife), en una edició en què, en tot cas, les obligacions personals li hagueren impedit anar al Mundial. Enguany, sent a casa, al seu Penyagolosa, serà ben diferent.

Una gran victòria… per començar un gran any?

En el cas de Víctor Bernad, el de Borriol, vol fer un bon paper tot i ser conscient que no està en el seu millor moment de forma per no poder dedicar-li tant de temps als entrenament com ara fa uns anys. «Anem a intentar-ho, tot i que tinc clar el meu nivell actual. He entrenat més controlat, amb menys volum i espere arribar més descansat» indica Bernad que als últims dos anys ha fet top 25 a la UTMB.

EXIGENCIA DE PRINCIPI A FI 

Els aspirants a l’Advanced de la TransGrancanaria i a les places per al Mundial que atorga hauran lluitar amb un recorregut exigent d’inici a final amb un total de 64 km 3200+. De partida, un tram continuament de pujada fins a passar El Garañón i els primers 30 kilòmetres i arribar als 1700 metres d’altitud del punt més alta de la prova. A partir d’eixe punt un descens continuat fins arribar a la Meta a Maspalomas a nivell del mar, amb l’emoció de la lluita per la victòria i per la classificació per al Mundial.

Entre els homes els nostres hauran d’enfrontar-se amb corredors com ara Miguel Caballero, Yeray Durán, Jordi Gamito, Dani García, Dani Aguirre, Mario Olmedo, Manuel Anguita. I entre les dones corredores com ara Eva María Moreda, Núria Domínguez, Mónica Vives…

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Al Mundial de Trail per la porta gran | Sense Límits Aventura - […] havia treballat molt, tal i com ens va advertir en la prèvia, i li va eixir la prova perfecte. Quasi…
  2. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Valencians a pel Mundial de Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »