Una victòria als despatxos

Derogada la resolució que va provocar algunes suspensions de proves de Trail, BTT o Triatló

Una victòria… als despatxos. El món del Trail, BTT i Triatló per muntanya poden respirar tranquils una vegada s’ha anul·lat la resolució que ara fa un any va ser aprovada per la Generalitat i que havia generat malestar per quant va provocar la suspensió d’algunes proves quan es decretava alerta 3 per risc d’incendis forestals. La resolució havia quedat suspesa el passat mes de juliol, però ha estat esta setmana quan s’ha anul·lat de forma definitiva.  

…I la Generalitat canvia la normativa


PUBLICITAT

Un any després…

Fa ara exactament un any, el passat 22 de febrer de 2017, es va aprovar per part de la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la resolució que va acabar provocant la suspensió d’algunes proves de Trail i BTT especialment en els mesos d’abril i maig, donat que s’establia que en situació d’alerta 3 per risc d’incendis els permisos quedaven sense efecte. La polèmica estava en què s’obria la porta a les suspensions quan l’alerta 3 es declarava no només per raons meteorològiques clares, sinó també preventives.

Una normativa preocupant


PUBLICITAT

Les suspensions…

A Sense Límits Aventura anàrem arreplegant les diverses opinions en un sentit i un altre que generava una normativa que en la pràctica va acabar provocant la suspensió d’algunas proves, com ara el Trail a la Font de la Figuera, la Valencia Bike Race, el Reconco Trail a Biar, un Trail a Montitxelvo, una prova a Alcúdia de Veo… coincidint especialment amb les altes temperatures de la primavera i les èpoques de Setmana Santa, Pasqua i primer cap de setmana de maig.

“O canvien la normativa o es carreguen el Trail”

Una alerta “punyetera”


PUBLICITAT

Ràpida reacció del Consell…

Davant el malestar i la incertesa que esta normativa provocava, el Consell va reaccionar de forma ràpida, i ja en el mes de maig el director general de Medi Ambient, Antoni Marzo, anunciava que anava a canviar-se la normativa, que finalment quedava suspesa segons la nova resolució publicada al DOGV en juliol.

“Som conscients de l’errada i anem a modificar la normativa”, va explicar en aquell moment. “La nostra intenció era facilitar les coses, però tal volta per voler fer-ho de pressa obviàrem altres consultes a entitats, associacions i se’ns va colar este assumpte”.

La Generalitat canvia la normativa


PUBLICITAT

Més suspensions…

La normativa estava suspesa però quedava una situació d’indefinició que encara va provocar algunes suspensions mes en el passat mes de setembre, com ara la Volta al Pantà de Tibi o la Blasca Trail a Banyeres de Mariola.

Alerta en el Trail


PUBLICITAT

Anul·lació definitiva…

Ara, amb la publicació al DOGV de l’anul·lació definitiva es recupera la situació jurídica prèvia en espera que des de la Conselleria de Medi Ambient es redacte una nova resolució que regule les activitats recreatives i esportives en terreny forestals fora d’espais naturals protegits.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Una victòria als despatxos […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »