Gala Cuentamontes: una dècada

Petrer acull el dissabte l’entrega de premis del Grup Cuentamontes

La cita és al Teatre Cervantes de la localitat alacantina, a les 18.30h

Són 10 anys. Una dècada. És una trajectòria ampla que segueix sumant edicions i que, per això, enguany té un punt especial. El Grup Cuentamontes s’ha posat entre cella i cella reconèixer el treball per l’estima a la muntanya. I ho farà mirant a les persones com als col·lectius. La Gala Cuentamontes s’espera amb ganes a Petrer. La cita és dissabte 24 a les 18:30h al Teatre Cervantes.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Es tracta de la Gala de les Arts, les Lletres i els Esports de Muntanya en els seus premis nacionals. Una cita que, en tot cas, espera que a Petrer es respire muntanya i cultura de dijous fins el pròxim dimarts. També es premiarà les persones i entitats de la vall que lluiten per fer del muntanyisme una manera de viure i una part de la vida més pròxima a la gent.

Activitat Rellevant

Diferents són els guardons que s’entregaran. El Premi a l’Activitat Rellevant serà per al grup d’alpinistes de diversos clubs i societats de la vall que al 2015, vaig la rúbrica Nepal-2015, van coronar l’Island Peak, cim veïna de l’Everest.

PUBLICITAT

Muntanyer exemplar

El Premi al Muntanyer Exemplar d’aquest any correspon a dues persones molt reconegudes pel món de la muntanya: Francisco Millá Payá, del Centro Excursionista de Petrer, i Miguel Verdú Pérez, del Club Alpino Eldense. Els dos han sigut presidents de les entitats treballant fidelment per aquest esport.

Premi a la difusió

En l’apartat de la promoció del món de la muntanya, el Premi a la Difusió del Muntanyisme correspondrà a la revista Oxígeno. Es tracta d’una publicació de tirada nacional amb els mateixos any de vida, deu, que Cuentamontes.

PUBLICITAT

Solidaritat: Fundació Sarabastall

El Premi a la Solidaritat Muntanyera serà dels meus emotius. Enguany serà per a la Fundació Sarabastall. La seua empresa ha sigut un projecte a l’aldea d’Hushé. Precísament serà aquest un dels moments més importants de la gala perquè pujarà a l’escenari una persona molt especial.

‘Litlle Karim’

Així és… El mateix Abdul Karim, ‘Little Karim’, com el va (re)batejar Chris Bonington a la seua primera expedició al K-2 al Karakórum, serà a Petrer. És una de les grans sorpreses d’aquesta desena edició dels premis Cuentamontes.

PUBLICITAT

Literatura de muntanya

També hi ha un premi de literatura de muntanya. En l’edició d’aquest any el guardó serà per l’home de muntanya, alpinista nonagenari i també escriptor Agustín Faus Costa. És una de les persones que més ha escrit de muntanya a Espanya. Una institució i un reconeixement ben merescut a tota una vida.

PUBLICITAT

2019: Elda

Si enguany és Petrer la seu de la gala Cuentamontes, Elda serà la que torne a rebre aquesta cita en 2019. Així ho ha reconegut en diferents ocasions el president de Cuentamontes, Juan Manuel Maestre. L’any 2017 ja es va fer a Elda.

VERDÚ, OR DE LA FEMECV

El veterà alpinista Miguel Verdú Pérez, d’Elda, rebrà la medalla d’or de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV). Serà també a la Gala Cuentamontes. És la distinció més alta que atorga la FEMECV. El premi és conegut com la ‘Cumbre de Oro’.
e

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »