Al Mundial de Trail per la porta gran

Laia Cañes, subcampiona d’Espanya de Trail a la TransGrancanaria i classificada directament per al Mundial de Penyagolosa Trails del pròxim mes de maig

L’alacantina Tere Nimes acaba quarta a només 10 segons del pòdium i podria estar al Mundial via designació de la federació 

Al Mundial… i per la porta gran. La corredora de la Vilavella, Laia Cañes (Team HG-AML), ha aconseguit este cap de setmana el seu bitllet per al Mundial de Trail, en la que serà la seua tercera presència consecutiva a un Mundial de Trail.

Esta volta, a més, amb doble al·licient: d’una banda perquè es classifica directament en proclamar-se subcampiona d’Espanya de Trail al campionat disputat a la TransGrancanaria, i d’altra banda, perquè el Mundial tindrà lloc a casa, al Penyagolosa, a la muntanya en què tantes voltes va somiar fins que l’any passat va aconseguir per fi la victòria a la Marató i Mitja…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Per la porta gran…

Ho havia treballat molt, tal i com ens va advertir en la prèvia, i li va eixir la prova perfecta. Quasi perfecta, perquè la perfecció haguera estat aconseguir també el títol de Campiona d’Espanya, que se li va escapar per només 20 segons.

Després de 64 km 3200+ de bona lluita amb la seua companya de club, Mónica Vives, la catalana se’n va dur el títol en apretar en la recta final i ser la més forta en eixe últim tram del recorregut on Cañes s’havia situat líder després de mantindre una dura pugna amb Azara García de los Salmones, que a la fi seria tercera.


PUBLICITAT

…quasi perfecta

Cañes va tocar amb els dits la victòria final, quan es col·locava primera superant a Azara, amb qui sempre havia anat emparellada a un minut de distància aproximadament. Els kilòmetres finals van ser molt emocionants. Azara patia, Laia se situava primera, i Mónica apretava per darrere.

Al pas pel Parque Sur (km 61) Cañes duia un avantatge de 33 segons respecte de Mónica Vives i la victòria estava en la mà de Laia. Però l’esforç va passar factura a la de la Vilavella i a la fi en meta 06:15:33 per a Vives, pels 06:15:54 de Cañes.

Laia dóna un altre pas més en la seua progressió en el món del Trail amb este subcampionat d’Espanya i aconsegueix la classificació directa per a un Mundial de Trail que tindrà el seu Penyagolosa com a gran protagonista, eixe Penyagolosa que es coneix perfectament i on els últims anys ha aconseguit 5 pòdiums i una victòria.

A la sisena… victòria!


PUBLICITAT

Nimes, a 10 segons…

L’altra gran protagonista va ser l’alacantina Tere Nimes (Sel. Murciana de Trail), que es va quedar a 10 segons del pòdium i de la classificació directa per al Mundial.

La corredora de la Vilajoiosa va adoptar una estratègia més conservadora inicialment, deixant que Azara i Laia marxaren al capdavant en el tram inicial de pujada fins al Roque Nublo i el Pico de las Nieves. Allà passava Nimes amb 7 minuts de desavantatge, però amb la confiança de poder reeditar el gran tram de baixada final que l’any passat li va permetre guanyar l’Advanced de la TransGrancanaria.

La Trans Grancanaria de Tere Nimes

La baixada li anava acostant poc a poc a les posicions capdavanteres, i de fet la de la Vilajoiosa es va quedar a només 10 segons d’acabar avançant Azara en una arribada final a Expomeloneras molt emocionant.

A Tere Nimes se li va escapar el pòdium per segons i també la classificació directa per al Mundial, però manté les opcions d’aconseguir una de les places que ha de designar la federació d’atletisme, i repetir Mundial com ja va a fer a França i Portugal.

PUBLICITAT

Sebas, Bernad, Gali, Escuriola i Gandia…

Més enllà de Cañes i Nimes, altres corredors de la terra tingueren una gran actuació, demostrant que estan capacitats per a competir amb tot tipus de rivals, com ara també Melisa Galí (CA Maskokotas), la de Gilet, que va acbar al top 10 femení amb un temps total de 06:53:41, o Sonia Escuriola (Team Race Land-GR 33), que va acabar la que fa 16 amb un temps de 07:29:36.

En homes, Sebas Sánchez (HG AML Team-Maraton Crevillent) va acabar el que fa 8, però el 5 millor espanyol, amb un temps total de 05:26:10, però molt a prop -uns 8 minuts- de la quarta plaça de Santiago Mezquita que donava també accés al Mundial en clavar-se el portugués Helio Fumo en el pòdium d’una prova que va vèncer Pablo Villa. amb 05:07:04.

També al top 10 Víctor Bernad (Team AML Sport HG – CM GR33), que tot i no arribar en les millors condicions va demostrar que és capaç de competir allà on va. El de Borriol va anar com sempre de menys a més fins acabar el que fa 10 amb un temps de 05:33:31.

Molt destacada també l’actuació de Vicente Gandia Soriano (Trivici Team), que va acabar el que fa 15 amb un temps total de 05:40:21 avançant també moltes posicions en la recta final de la prova.

PUBLICITAT

A PEL MUNDIAL

Després del campionat d’Espanya de Trail de la Federació d’Atletisme queden definits una part dels nostres representants al Mundial de Trail que tindrà lloc al Penyagolosa Trails al mes de maig.

Així les coses tenen classificació directa en dones Mónica Vives, Laia Cañes i Azara García de los Salmones; i en homes: Pablo Villa, Juan José Somohano i Santiago Mezquita. Queden encara per definir 3 places en cada una de les categories que són per designació directa de la federació. És en este punt on resten encara opcions perquè Tere Nimes puga integrar la selecció espanyola com ja ha fet en altres ocasions, o més difícil però no impossible, perquè en homes pogueren comptar amb Sebas Sánchez i Víctor Bernad, atenent al seu especial coneixement de la zona.

Coneix el Mundial de Trail a Castelló


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El campeón habla del Mundial | Sense Límits Aventura - […] Al Mundial de Trail per la porta gran […]
  2. Dia de la Dona… aventura | Sense Límits Aventura - […] Al Mundial de Trail per la porta gran […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »