Orihuela, Nacional de duatló

Cinquena vegada que la localitat alacantina rep aquest Campionat d’Espanya de duatló

La prova suma 550 participants entre l’Open, el Nacional i la novetat de l’sprint plus

Orihuela torna a pensar en duatló i ho fa amb el Campionat d’Espanya de mitja distància que acull el pròxim cap de setmana. Dissabte serà jornada de rebuda i posada a punt de tota la maquinària, però la competició, en les tres versions previstes, serà diumenge.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

El Nacional de Mitja Distància és una prova que acull un gran nombre de participants sempre. A Orihuela, amb els seus cinc anys d’experiència en aquesta cita, i sis si sumen el Campionat d’Espanya de triatló que ja va acollir al 2011, la participació tornarà a ser alta.

PUBLICITAT

550 inscrits

De moment hi ha uns 550 inscrits repartits en les tres distàncies i proves que han organitzat des de A300W. Una prova cuidada al detall i on només hi haurà alguna xicoteta variació respecte a altres anys, i en el sector ciclista.

PUBLICITAT

Tres proves

La competició es dividirà en tres proves. La principal serà el Campionat d’Espanya de Mitja Distància amb els 16km de carrera a peu, 66km de ciclisme i els últims 8 de carrera a peu. Aquesta també tindrà una ‘segona’ prova, que serà l’Open.

PUBLICITAT

Sprint plus: la novetat

La peculiaritat de l’edició 2018 d’aquest duatló serà que es farà una distància sprint plus. Es diu sprint plus precisament perquè, en el sector de ciclisme, serà una miqueta més llarg que en un sprint normal.

D’aquesta manera, es completaran 5km a peu, per continuar amb 32 de ciclisme, és a dir uns 12 més que en una cita habitual sprint, i els clàssics, això sí, 2,5km a peu per arribar a la meta.

PUBLICITAT

Les zones

La transició estarà situada a la zona dels horts i la porta de l’Olma. En els primers estarà situat el box, i en el segon la meta. Igualment, la carrera a peu compta amb un circuit ràpid, corredor, amb dues parts diferents: el pas pel palmeral, corrent entre horts i palmeres, i el casc històric de la localitat, realment ràpid.

La bici, sense confiances

El recorregut de ciclisme serà ràpid. Molt ràpid. A una volta. Però tindrà sorpreses, d’aquestes de les que quan es completa un realment es dóna compte del mal que han fet: seran 16 pujades que deixaran empremta.

I DUATLÓ DE CARCAIXENT

El duatló té algunes cites més el cap de setmana. Si bé el dissabte està previst el Duatló Escolar d’El Puig, que és fase provincial de València, el diumenge dia 4 arriba la primera cita del Duatló de Carcaixent. Aquest és, a més, part del calendari del Circuit de la Ribera del Xúquer. Distància: 5km+20+2,5.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Orihuela, Nacional de duatló […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »