Tarahumara Trail de Fontanars

La tercera edició aposta per tres modalitats: trail de 24km, sprintrail de 12km i marxa de 12km

La cita és el pròxim 15 d’abril i les inscripcions ja estan obertes

Arriba la tercera prova de Fontanars dels Alforins. Es tracta del III Tarahumara Trail, cita que si abans formava part del Circuit Trail dels Ibers, ara ha agafat el seu propi camí per l’entorn de la localitat de les vinyes. La carrera està en el calendari per al mes d’abril, diumenge dia 15.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

INSCRIPCIONS

Les inscripcions per a la cita de Fontanars ja estan obertes:

El Centre Excursionista de Fontanars dels Alforins es el organitzador de esta prova amb tres reptes. Un trail de 24km, un sprintrail de 12km i una marxa senderista de 12km. Tot envoltant la muntanya de l’Alt del Moro, eixida del poble direcció el tallafocs del sapo i cap amunt. Un perfil en què s’arriba a una altura màxima de 992 metres per sumar un desnivell acumulat de 750m. La prova curta i senderista compta amb un desnivell de 350m.


Fontanars corona els íbers


PUBLICITAT

La prova llarga transcorre per un 12% d’asfalt que bàsicament és l’eixida i l’entrada al poble i poca cosa més, i un 88% de pista forestal, camins i sendes. Pel que fa a l’sprintrail de 12km, hi ha un 20% d’asfalt i un 80% de pista, sendes i camins.

PUBLICITAT

Categories

Es tracta d’una prova que permet afavorir el major número de premis. Hi haurà diverses categories. Al trail de 24km, hi haurà tant en homes com en dones: sènior, veterans, màster, i després locals així com per equips. A la prova sprintrail, hi haurà una categoria absoluta masculina i femenina per als 16 d’edat en amunt, i també locals masculí i femení.

PUBLICITAT

Minimalistes

Una de les diferències és que, fent gala del nom dels Tarahumares, tribu mexicana que recorria llargues distàncies descalços, hi haurà la categoria minimalista. Hi haurà premis i classificacions pròpies per als que opten per aquesta especialitat, i hi haurà tant en la prova del trail com a la de l’sprintrail.

Segons l’organització, es tracta de “donar l’oportunitat de divulgar i posar en valor una altra forma de córrer basada en la utilització de les qualitats naturals dels peus, que cada dia té més adeptes”.

PUBLICITAT

La categoria minimalista, afegeixen els organitzadors a través del reglament de la prova, “està fonamentada en una forma o tècnica distinta a la que s’utilitza per córrer amb el calçat habitual del running/trail basat en l’esmorteïment”. Això sí, per participar en aquesta categoria és obligatori “anar amb calçat minimalista sense desnivell entre el taló i la part davantera (zero drop) i un màxim de 12mm de separació entre el terra i els peus». Es permet, per tant, tot tipus de calçat si compleix amb aquests requisits: sabatilles, huaratxes, fivefingers…

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Tarahumara Trail de Fontanars […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »