Trull tornarà a la Yukon Arctic

Kike Trull repetirà en 2019 a la Yukon Arctic Ultra després d’haver d’abandonar en la present edició amb temperatures per baix de -40 graus

Kike Trull se la va jugar però el coneixement va guanyar la partida. Es va presentar el passat febrer a la línia d’eixida de la Yukon Arctic Ultra, una prova amb diferents categories, la marató, les 100 milles, les 300 milles per equips i les 300 milles individuals. En aquesta última estava inscrit el de l’Eliana. Es va haver de retirar per l’intens fred, amb temperatures que no pujaven més enllà dels -45ºC. L’any que vé, diu que torna. Serà del 3 al 16 de febrer, a Whitehorse, Canadà.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Van avisar del fred

“L’organització va avisar”, explica Trull, que les temperatures “serien molt baixes”. Parlaven de -40ºC, però el dia de l’eixida la cosa va ser fins i tot pitjor: “El dia de la carrera teníem temperatures de -50ºC i després van pujar a -45º”. La cosa era seriosa. Tant, que fins i tot hi havia problemes per encendre foc i calfar-se. Era “impossible”, recorda el valencià, que explicava que els problemes d’hipotèrmia afectaven a molts participants degut a “les temperatures tan baixes”.

PUBLICITAT

Poc més d’un dia

“Passades les primeres 24 hores de carrera, passada la primera nit en què jo no dorm sinó que la passe caminant”, segueix la narració dels fets el mateix esportista, “se’m fa de dia i quan intento encendre el fornet per calfar menjar i fer-me dinar per agafar forces, veig que no s’encenia”. Va ser en aquell moment, entre unes condicions tan extremes, quan Trull es planta: “Decideix retirar-me perquè s’havien de guardar forces perquè vingueren a per tu”.

No va ser un rescat

Explica Trull que no va ser un rescat, que quan estàs a aquella prova tens dos opcions, o avisar que et retires i ja vénen a per tu, o informar que la situació és greu i aleshores s’activa un protocol de rescat. “No va ser un rescat exactament”, afirma. “Jo pique el botó, tinc sort i de seguida apareix una moto. Em traslladen cap avant i em deixen esperant fins última hora de la vesprada”.

PUBLICITAT

Més problemes

En aquell moment, de vesprada, continua el viatge en moto de neu, “horrible, tres hores a tota velocitat a -45ªC”, i passa el que ningú esperava: “La moto va bolcar”. Trull es va quedar per un moment atrapat baix de la moto, però no es va fer res. “Només pensava que per favor arrancara la moto”, recorda.

PUBLICITAT

Sense grans congelacions

Trull tenia clar que havia fet bé amb la retirada. “Gràcies a haver-me retirat no tenia grans congelacions”, afirma, i el seu cap que no li aguanta ni un moment quiet ja va encendre novament el xip… “Sabia que podia tornar”. Un primer avís de la confirmació que ja té clara per fer un nou intent, tot i pensar molt en “la gent, els companys que has conegut i que van acabar hospitalitzats”.

PUBLICITAT

Tornada

“Quan acabe”, relata Trull d’aquells moments, “pense que no tornaré”. I això, després del que va patir, pareixeria el més normal. Però no: Quan passen les hores pense què haguera canviat, què haguera fet, i aleshores penses en deixar material per poder repetir”. I clar, quan un dubta aquestes coses, ja se sap: “Finalment deixe una gran quantitat d’equip allà i a dia de hui ja tinc clar que serà l’any que vé una altra vegada”.

Així que ja se sap. Kike Trull tornarà a Canadà per intentar-ho de nou. “Provablement serà l’última”, afirma, però tampoc es pot dir mai que això siga cent per cent real, perquè quan un té un repte, necessita complir amb ell i acabar satisfet. I Trull s’ha posat el llistó ben alt.


Un rescat a -50 ºC


Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »