Un Everest a l’Oronet

El pilot Héctor Barberá s’uneix a un grup de tres ciclistes que superen el desnivell del cim del món

Miguel Ángel Granero, que ja porta tres ‘Everesting’, Manolo Arroyo i Carlos Carrascosa compleixen el repte

Miguel Ángel Granero és un home que no fa eixides en bici a l’ús. No hi ha espai per a les rutes de dos hores i mitja, tres o quatre, sinó que ell entrena i viu per allargar les hores i la distància. Quan més llarg i més temps, millor.

Aquest cicloturista va aconseguir juntament amb Manolo Arroyo, Carlos Carrascosa i un il·lustre de l’esport, el pilot del Mundial Héctor Barberá, superar el desnivell de l’altura de l’Everest. Un Everesting Challenge en tota regla. I a on? Pujant i baixant constantment el port de l’Oronet, a la seua part de Nàquera i Serra.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Oronet

A vegades no cal anar-se’n massa lluny per trobar un repte màgic. El cicloturista de la capital valenciana i els seus voltants (incloent Alt Palància) coneix el port de l’Oronet com si fora sa casa. No hi ha més que visitar aquella carretera un cap de setmana, i fins i tot entre setmana, quan centenars d’amants del ciclisme s’hi aboquen per pujar els pocs més de 3 km que té, amb les seues conegudes revoltes per pujar al poc més de 500 metres del seu cim. 

PUBLICITAT

33 vegades

Molt són els que coneixen els que van a fer sèries, però pujant dos, tres, quatre, cinc vegades, i cap a casa. En aquest cas, van ser, havien de ser, moltes més. Tantes com 33 per superar un desnivell acumulat de 8.848 metres.

Una espècie de bogeria que pareix fora de la mà de qualsevol però que els quatre valents sí van aconseguir encara que acabant també de nit.

PUBLICITAT

Inclòs Barberá

El pilot del Mundial de motociclisme, Héctor Barberá, va decidir acceptar la invitació i el repte. Finalment, juntament amb Granero, Carrascosa i Arroyo, van completar tot el recorregut. Però no van estar sols, perquè al llarg de la jornada es van acostar a animar-los nombrosos ciclistes que els acompanyaven.

PUBLICITAT

381km

Pujant i baixant, pujant i baixant, els quatre ‘finishers’ van sumar 381km, amb un desnivell de més de nou mil metres en 17 hores de ciclisme. En total, 33 ascensions a un port molt estimat a la zona.

En total, utilitzaven poc més de 20 minuts en cadascú dels recorreguts, sumant poc a poc i sense grans presses però sempre fent poquet a poquet, i recuperant amb 15 minuts de descans cada quatre pujades (més o menys) per tal de seguir sumant forces per a tot el que quedava.

PUBLICITAT

Al final, els quatre (van iniciar sis, però dos van haver de dir adéu abans de temps) van completar la totalitat de l’ascensió, en una jornada maratoniana per a ells però il·lusionant per a tots els que tenien constància d’aquest intent d’‘Everesting’ que, finalment, es va poder completar.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Un Everest a l’Oronet […]
  2. Everesting solidari: 15 Tudons | Sense Límits Aventura - […] Un Everest a l’Oronet […]
  3. Apadrina ports: “La barrera mental és el més important” | Sense Límits Aventura - […] Un Everest a l’Oronet […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »