Triple repte en aigües obertes

El nadador d’Ibi, Samuel Vidal, pretén aconseguir la Triple Corona; tres grans travessies de natació que sumen 113km a la mar en un mateix periode estival

Semblaria fàcil si ho fera tothom, però com que no és el cas, queda clar que es tracta d’un projecte esportiu majúscul. El nadador Samuel Vidal, d’Ibi, va presentar la passada setmana el seu nou repte. No és pujar 33 ports de muntanya ni res semblant. O sí, perquè pretén fer tres grans travessies, però nadant. I tres de gran nivell: el Canal de la Mànega, la Maratho de natació de Manhattan a Nova York i el Canal de Santa Catalina a Los Angeles.

3 de les grosses i amb una meta concreta: aconseguir la Triple Corona de natació en aigües obertes. I fer-ho tot en només un mateix periode estival, incrementant encara més a dificultat. Quasi res…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

113 km nadant…

Per sumar aquest nou èxit al seu palmarès esportiu, Vidal ha de nadar les tres travessies de natació en aigües obertes més importants del món: el Canal de la Mànega, la volta a l’illa de Manhattan i nadar des de l’illa Santa Catalina fins Los Angeles. Tot suma 113 km.

En un mateix estiu

I tot en un mateix periode estival, amb la dificultat que això comporta quant al cansament, la preparació física i psicològica, i els viatges per anar a Anglaterra, Nova York i Los Angeles.

Eixe serà altre repte afegit per aconseguir una Triple Corona que ja tenen els valencians Selina Moreno i Jorge Crivillés, però fent les travessies en diversos anys. A nivell internacional el rècord el té la nordamericana Rendy Lynn Opdycke que ho va aconseguir en només 35 dies al 2008.

PUBLICITAT

Repte també solidari

A més, el repte esportiu té caràcter solidari a favor de l’Associació «Ultrafons Solidari». Es tracta d’una entitat alacantina que ajuda a pares de fills amb Fèmur Curt congènit. És un defecte de naixement que afecta un de cada 50.000 xiquets.

PUBLICITAT

La presentació del repte de Vidal es va realitzar fa uns dies a les instal·lacions de la piscina coberta municipal d’Ibi, lloc en què ha arribat a nadar durant 10 hores seguides. La idea de l’ibense és recaptar fons per poder sufragar les despeses per inscriure’s a les tres proves. Tot, baix el paraigües del que s’anomena Repte Solidari Triple Corona 2018.

PUBLICITAT

10.000 euros

I quants diners necessita Vidal? Segons ha manifestat a diferents mitjans, Samuel Vidal reconeix que necessita una bona quantitat de diners que ascendeix a 10.000 euros. Sap que la cosa serà difícil, però també que, com quan es fa qualsevol bon repte, la tenacitat a què porta la il·lusió ha de ser el motor fins arribar a l’objectiu.

PUBLICITAT

El que és cert és que Vidal no és un nouvingut. A les seues esquenes es carreguen moltes proves de llarga distància com la mitja marató Tabarca-Alacant, de 21km, o la Travessia de Tabarca, entre moltes altres aventures d’aquest alacantí.

VALENCIANS EN AIGUES OBERTES 

El cas de Samuel Vidal no és únic a la nostra geografia, que ja compta amb altres grans nadadors destacats en grans travessies en aiguües obertes. Dos d’ells ja aconseguiren també la Triple Corona, però fent les proves en anys diferents.

Es el cas de la nadadora de Gandia Selina Moreno, que va ser la primera dona espanyola en aconseguir-ho ja fa uns anys. Selina de fet, és una de les protagonistes del vídeo presentació del projecte Sense Límits Aventura i ha format part del jurat dels Premis Sense Límits Aventura en les seues dos edicions.

Anys després ho aconseguiria l’alacantí Jorge Crivillés, que integra la llista d’espanyols que tenen la Triple Corona amb Jaime Caballero, Miquel Suñer, Daniel Mérida, Daniel Martínez Lobo. Altres grans nadadors valencians a aigues obertes són l’olicità José Luis Larrosa, guanyador de diverses travessies internacionals, o el nadador de Lliria Daniel Ponce.

Nadant de Bilbao a Santander (II)

Un nadador sense fronteres

Un reto mayúsculo en Hawaii

El rei de l’aigua


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »