De vertical en vertical

A l’espera de l’Autonòmic de KM Vertical del Puig Campana de meitat d’abril, arriba un primer tast amb el també Campionat de la Comunitat Valenciana de cursa vertical

La FEMECV i el Club Deportivo de Montaña y Escalada Trail Villena organitzen el Campionat Autonòmic de Carrera Vertical. I compte, de Carrera Vertical, que no de KM Vertical, ja que aquest és el del Puig Campana del pròxim 15 d’abril. Són pareguts, però no el mateix. El primer és 3km de distància i no està obligat a arribar als 1.000m de desnivell. El segon, sí.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Fins Sierra del Fraile

Una de les peculiaritats d’aquest Autonòmic de Carrera Vertical és que es farà de vesprada. El dia escollit és el dissabte, i l’hora d’eixida a les 16:30h en diferents tandes de temps. La localització, a la urbanització Peña Rubia amb final a la Sierra del Fraile. També es disputa, a més de la prova absoluta, la de categories cadet i júnior.

PUBLICITAT

425m de desnivell

El desnivell, ja ho hem dit, no serà el d’una prova de KM Vertical on s’ha de superar el quilòmetre de desnivell. Això està assumit. Així les coses, serà una carrera de 2,9km de distància per salvar un desnivell positiu de 425m. Una cosa ràpida i explosiva.

 


Autonòmic Vertical al Puig Campana


PUBLICITAT

Eixides d’un en un

Les eixides seran, en principi, d’un en un i cada 30 segons. Segons el reglament eixiran primer els cadets i júniors, seguits de la resta de categories. I diem que en principi seran d’un en un perquè sempre dependrà de la decisió dels àrbitres: és a dir, que en cas d’haver molta gent, es podria fer en eixides de dos en dos.

Categories

La carrera compta amb diferents categories. És autonòmic per a tots, així que estan des dels cadets (15-17 anys), fins els màsters de més de 50 anys. De categories inferiors, a més dels cadets, estaran també els júniors (18 a 20 anys). Els absoluts compten des dels 21 anys, i els veterans des dels 40 fins els 49.

PUBLICITAT

Beltrán i Pascual

D’entre els favorits, dos noms confirmats i destacats. Es tracta de María Beltrán, que és l’actual número u del circuit, i Carlos Pascual, que és el segon classificat. Els dos arriben amb la intenció de deixar clar el seu nivell, encara que hauran d’accelerar davant la pressió dels rivals, que en seran molts. El club Trail Villena, com a local, presenta un gran nombre de corredors, que a més coneixen la pujada a la perfecció, i això pot donar més d’una sorpresa.

PUBLICITAT

I a l’abril, Puig Campana

Per als amants d’aquest tipus de proves, no caldrà esperar molt per a la següent cita vertical. Si Villena és carrera vertical de 425m de desnivell, el Puig Campana oferirà el pròxim 15 d’abril la Km Vertical que també serà Campionat Autonòmic.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cap de setmana de nivell | Sense Límits Aventura - […] De vertical en vertical […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »