Los chicos de oro

Els alacantins Andreu Blanes i Violeta Feliciano aconsegueixen 5 medalles d’or als Campionats d’Espanya d’Orientació a Peu a Lleó

La Comunitat Valenciana aconsegueix un total de 41 medalles amb el Colivenc d’Onil com a gran dominador

Una hegemonia absoluta. Eixa és la definició del que ha passat este cap de setmana a la Robla on els Campionats d’Espanya d’Orientació a Peu han tingut uns grans protagonistes. Andreu Blanes que ha aconseguit 3 medalles d’or en les tres modalitats: sprint, mitja i relleus per equips amb Antoñico Martínez i Roger Casal, i d’altra banda Violeta Feliciano, que ha sumat dos ors en sprint i relleus per equips amb Esther Gil i Alicia Cobo

Han estat la punta de llaça d’una delegació d’orientadors de la Comunitat Valenciana -on també ha destacat Antonio Martínez (un or i dos plates)- que ha demostrat una vegada més el seu domini amb un total de 41 medalles, i amb un gran protagonisme del Club Colivenc d’Onil.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Blanes, Or x 3…

Fa uns mesos Andreu Blanes es plantetjava el seu futur en el món de l’orientació. Havia estat un dels més destacats en l’àmbit nacional, junt amb el seu inseparable Antonio Martínez havien fet camí en alguna de les grans proves a nivell internacional com la 10Mila a Suècia.

Passat agost Blanes anunciava que abandonava l’orientació, almenys la dedicació exclussiva i encetava camí en altres esports com ara el Cross. Mesos després es reconcilia amb l’esport que tant li ha donat. I de quina manera.

Revolució en l’Orientació

Andreu Blanes amb nom propi a la 10Mila


PUBLICITAT

Sprint, Mitja i relleus…

Andreu Blanes ha estat el gran protagonista del CEO 2018 a La Robla (Lleó) en aconseguir un ple absolut en les 3 modalitats que es disputaven: Sprint, Mitjà i Relleus per equips.

I això que havia estat lesionat durant bona part de la pretemporada. «He estat lesionat tota la pretemporada, no savia com podia estar de forma. Arribada amb dubtes però m’ha anat molt bé. No m’esperava les 3 victòries, i la veritat és que estic molt content, de vegades és dificil rendir el dia de la carrera, però ho hem pogut fer».

La primera va ser la de mitja distància on a un mapa de 6 km amb 27 controls va vèncer amb autoritat (32:36) traent més d’un minut de temps al seu amic Antonio Martínez (33:58) i vora dos minuts al tercer, el català Pau LLorens (34:35).

La segona medalla arribava dissabte amb els relleus clàssics. Blanes formava un superequip amb el mateix Antonio Martínez i Roger Casal els 3 del Colivenc, representant a la Comunitat Valenciana. Aconseguiren l’or per davant de Catalunya i Andalucia

La tercera va ser diumenge, amb a modalitat sprint, on defensava el títol aconseguit en 2017. També en distància més reduida i explosiva, 3,1 km 20 controls Andreu va ser el més ràpid (15:01) de nou per davant d’Antoñico (15:47) i esta volta amb l’andalús Luis Nogueira en tercera posició (16:24).

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Feliciano, dos ors…

També d’or es va banyar Violeta Feliciano a qui les forces no li permeteren en la jornada de diumenge aconseguir també un ple de victòries. La jove orientadora d’Onil va donar la sorpresa a la mitja distància sumant l’or en un mapa de 4,7 km 20 controsl amb un temps de 38:36 per davant de la catalana Anna Serrallonga (38:36) i la també alacantina Esther Gil (39:04).

Violeta i Esther repetiren pòdium conformant l’equip de relleus clàssics de la Comunitat Valenciana en companyia d’Alicia Cobo guanyaren de forma contundent per davant de dos equips de Catalunya.

I ja diumenge les forces no donaren en la modalitat sprint on la victòria va estar per a la corredora local Marina García amb Ana Camarasa (Colivenc) en quarta plaça i Violeta Feliciano la cinquena. Siga com siga, un pas endavant molt important de l’orientadora d’Onil.

PUBLICITAT

Més medalles…

Més enllà de les actuacions d’Andreu Blanes (3 ors), Violeta Feliciano (dos ors), Antonio Martínez (dos plates i un or), Roger Casal (1 or), i Esther Gil (i or i un bronze) cal resenyar la bona actuació global dels representants de la Comunitat Valenciana que han sumat un total de 41 medalles, 14 d’or, 14 de plata i 13 de bronze.

MITJA DISTANCIA

 • M16 – Héctor Sánchis (Universidad Alicante) bronze
 • M18 – David de Miguel (Universidad Alicante) plata
 • M21B – Javier Díaz (Villena -O) bronze
 • M35 A – Alex Tello (Valencia -O)  bronze
 • M60 – Jesús Gil (Colivenc) – Or
 • M 65 – José Samper (Villena O) – Or
 • M 65 – José Font (Valencia O) – Plata
 • F 12 – Mónica de Miguel (Universidad Alicante) Plata
 • F 20 – María Soriano (Villena O) – Bronze
 • F 21 B – Ana García Doménech (Universidad Alicante) – Bronze
 • F 35 B – Inma Espadas (Colivenc) – Bronze
 • F 50 – Amparo Ferrer (Correcaminos) Bronze
 • F 60 – Antonia Sánchez (Colivenc) – OR
 • F 60 – Amparo Brotons (Colivenc) – bronze
 • F 65 – Carmen Perona (Valencia O) – or
 • F 65 – Amalia Sanz (Villena O) plata

RELLEUS

 • INF M (Eric Bernabeu, Oscar Tamarit i Jorge de Miguel) – Bronze
 • CAD F (Marina Aparicio, Alicia Claramunt i Sara Arnau) – Plata
 • CAD M (Héctor Sanchis, Alberto Garcia, Marcos Bernabeu) – Plata
 • VET C F (Antonia Sánchez, Amparo Brotons, Amalia Galdón) – Plata

SPRINT

 • M21 B – Alejandro Catalán (Villena O) – Plata
 • M21 B – Javier Díaz (Villena O) – Bronze
 • M 50 – David Román (Colivenc) – OR
 • M 60 – Jesús Gil (Colivenc) – Plata
 • M 65 – José Samper (Villena O) – OR
 • M 65 – José Font (Valencia O) – Plata
 • F 12 – Mónica de Miguel (Uni Alicante) OR
 • F 21 B  – Norinda Forsat (Verd 3) – Plata
 • F 35 A – Ainhoa Sánchez (CC Valencia) – Bronze
 • F 60 – Antonia Sánchez (Colivenc) – OR
 • F 65 – Ada Gil (Colivenc) – OR
 • F 65 – Amalia Sanz (Villena O) – Plata

I ARA.. ELS EUROPEUS

I després del gran resultat al CEO 2018… arriba el moment de preparar el Campionat d’Europa d’Orientació a Peu que tindrà lloc a Ticino (Suïsa) del 5 al 13 de maig. Allà estaran integrant la selecció espanyola Andreu Blanes, Antonio Martínez i Violeta Feliciano.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »