«El Trail se acabará integrando en el atletismo»

Entrevista amb Toni Montoya, responsable de l’àrea de carreres per muntanya de la Federació d’Atletisme

El món del Trail viu moments de canvis. La continua irrupció de proves fa que el calendari estiga cada volta més carregat amb més de 200 proves a l’any només a la Comunitat Valenciana, però al mateix temps presenta cada volta més opcions per als corredors.

Ara, a més, hi ha una doble opció de tramitar la llicència de Trail ja que a més de la FEMECV, la Federació d’Atletisme ha obert la seua secció de Trail, amb els seus autonòmics de Trail que comencen en breu i una futura lliga de Carreres per Muntanya de Trail. Parlem amb Antonio Montoya el responsable d’esta nova àrea.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

  • ¿Por qué nace esta nueva área de Trail?

La nueva área de Trail de la FACV nace como consecuencia de que en la RFEA se ha creado también esta área y quiere delegar ciertas competencias a las federaciones autonómicas para promocionar e incentivar las carreras de montaña, tanto a nivel de clubes o entidades organizadores de este tipo de eventos deportivos como a los participantes vinculado a ambas agrupaciones (organizadores y deportistas) al ámbito federativo.

  • ¿Con qué objetivo nace esta nueva área de Trail?

Con el objetivo de promocionar esta modalidad deportiva. Este año hemos creado los I Campeonatos Autonómicos (42 – 21 – 10) y está en proyecto arrancar el I Circuito Autonómico de Carreras de Montaña para la temporada 2018-2019.

  • ¿Qué servicios va a ofrecer esta nueva área de Trail? 

Pretendemos ofrecer los mismos servicios que ofrecemos al resto de afiliados a la FACV. 

PUBLICITAT

  • ¿Quién/es vais a integrar esa área de Trail? 

El área de Trail de la FACV, está integrada dentro del organigrama del Comité Técnico de la FACV, formado por varios técnicos que trabajamos en equipo y de los cuáles yo soy el responsable de la parcela del Trail.  

  • ¿Qué experiencia tiene Toni Montoya en el mundo del Trail?

Mi experiencia en el mundo del trail, viendo por un lado desde una visión organizativa de eventos de esta modalidad, puesto que a través del CD Metaesport, organizamos Riba-rojaTrails desde 2013 (1ª Edición) y por otro lado desde la parte del entrenamiento deportivo, donde me encargo de la planificación de varios corredores de esta especialidad. 

  • ¿El Trail es un deporte de montaña o es una disciplina más del atletismo?

La idea es que termine integrándose como una disciplina más del atletismo al mismo al mismo nivel que lo forman las pruebas de ruta o las carreras de Cross.

  • ¿Habéis mantenido contacto con la FEMECV a la hora de sacar vuestra licencia de Trail?

Por lo que a mi me afecta, hasta el momento, no. 

PUBLICITAT

AUTONOMICS i la LLIGA…

Pel moment, ja s’han anunciat els nous Campionats Autonòmics de Trail la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana que tindran el format de 42 km, 21 km i 10 km, és a dir, marató de muntanya, mitja marató i sprint trail.

Esta primera experiència tindrà lloc pròxim 15 d’abril amb la MaMoVa (Marató de Muntanya de València) i el 6 de maig els de 21 km i 10 km a Cortes de Pallàs. Queda per vore com queda configurada la futura lliga Autonòmica, amb quantes proves i de quina distància.

Inicialment en este 2018 poden participar als Campionats de Trail tots els corredors empadronats a la Comunitat Valenciana. Per al 2019 serà necessari tindre la llicència de la Federació d’Atletisme.

PUBLICITAT

MÉS RESPOSTES

De la nova llicència de Trail de la Federació d’Atletisme queden encara moltes coses per saber i algunes preguntes que de moment no han obtés resposta. Dimecres 4 d’abril a la tenda Intersport del Centre Comercial Ademuz (Burjassot) hi haurà una trobada amb Toni Montoya perquè puga donar més dades de la nova llicència de Trail de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana

Més dades:

La Mamova serà Autonòmic de Marató per Muntanya

La Federació d’Atletisme obri secció de Trail

Nous Campionats Autonòmics de Trail de 10 i 21 km


Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »