Superequip valencià a la Marathon des Sables

Francisco Javier López Arenas ‘Mimi’, Pablo Martí i Eduardo Martín es presenten a la carrera del Marroc

Es tracta de set etapes per completar el total dels 250 km del recorregut pel desert del Sàhara

Foto: Alexis Berg

La Marathon des Sables és una carrera d’autosuficiència. Una cita esportiva que supera els límits de la resistència, de l’estudi del propi cos humà, i també de l’exigència física que cadascú es pot posar. És el que s’han plantejat un equip de corredors de la Comunitat Valenciana, de les províncies d’Alacant i València, i encapçalats per Francisco Javier López Arenas ‘Mimi’. Estarà acompanyat per Pablo Martí i Eduardo Martín. Faran equip i lluitar per aquesta classificació.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Són tres bèsties corredores que saben on van. Ni molt menys són nouvinguts a això de la sorra del desert, a aquelles condicions climàtiques, la calor dels dies i alhora el fred de les nits, els animals que es poden trobar, i la sorra que fa que les sabatilles i els peus peses una tona o dues. Tindran per davant set jornades amb els seus dies i les seues nits, i amb una planificació acurada que obliga a complir amb els 250 km amb què compta aquesta cita.

PUBLICITAT

Ja estan al Marroc

El passat dia 3 els quatre valencians volaven des de València per començar l’arribada i la climatització a la zona i les condicions. Després, el dia 6 i el 7 el primer contacte amb la regularització de papers, controls mèdics i administratius i tot el que significa l’adequació. Després des del tercer dia (dia 8) fins el huitè, a córrer.


Un gran Marathon des Sables


PUBLICITAT

Entrenaments

A l’hora de preparar una carrera d’aquesta mena, s’han de tindre en compte moltíssims aspectes. A més de les hores, hores i hores d’entrenaments, s’ha de saber gestionar-les alternant amb càrdio i físic, amb alimentació adequada, amb descans, i sobretot, preparar el contacte amb la sorra del desert, que com que no en tenim a prop, en aquest cas serà de platja.

I estudiar la roba. I estudiar el menjar que hauran de portar. I el material. I els punts de control i d’abastiment d’aigua. I tindre-ho tot controlat. Tot. I sempre, com es tracta d’autosuficiència, havent entrenat també els estómacs, perquè uns aguanten millor el menjar sòlid que el líquid, o els pols alimentaris, o qualsevol detall que, cada cos, regula i accepta d’una manera diferent.


Un Sables “duríssim”


PUBLICITAT

Els seus objectius són…

Tots ells són grans corredors. Saben el que és estar al davant en aquesta cursa i intentaran pujar al podi en la classificació per equips. A nivell individual, el que millors números té és el mateix ‘Mimi’, que va ser 14è, però la intenció de tots ells es situar-se, un per un, dins dels 50 primers de la classificació final.

PUBLICITAT

La carrera en números

Aquesta prova compta amb un gran nombre de participants que repeteixen. De fet, els quatre valencians ja han participat en altres ocasions. El 30% són reinscripcions, el 14% són dones, i el 45% veterans. Un 30% de la participació és per equips, com ho fan ‘Mimi’, Martí i Martín. Segons les dades de l’organització, de tots els participants el 10% només camina, mentre que l’altre 90% alterna entre córrer i caminar.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »