Dos «suecs» a la Serra d’Espadà

Els corredors André Jonsson i Fanny Borgstrom guanyen la VI Alcudia de Veo Trail amb Víctor Bernad i Xari Adrián al pòdium

De Suècia a l’Alcudia de Veo. Esta xicoteta localitat de la Plana Baixa, en  ha estat este cap de setmana invaida per corredors del pais nòrdic. El motiu: la VI Alcudia de Veo Trail, marató per muntanya que els integrants de la selecció de Suècia volgueren assaltar aprofitant la seua presència a les nostres terres per a preparar el Mundial de Trail a Penyagolosa Trails de pròxim mes de maig aconseguint la victòria Andre Jonsson en homes i Fanny Borgstrom en dones. Tot i això, alguns dels nostres plantaren batalla i Víctor Bernad i Xari Adrián acabaren al pòdium.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Espadà… internacional

En el cor de la Serra d’Espadà es va celebrar la VI edició de l’Alcudia de Veo Trail que enguany oferia doble distància: una mitja marató (21km amb un desnivell de +1500m) i la marató de 45km amb un desnivell de +3450m. En el cas de la prova reina amb punts de pas com ara el Collado Espadán, Alto de la Rápita, Jinquer, Alto de Pedralba, Castillo de Mauz, i per descomptatn el Pic Espadà.

Una dura prova que va guanyant rellevància tant a nivell nacional com a internacional. Prova d’açò és la varietat d’orígens existents entre els 230 corredors (Àustria, Regne Unit, Romania o Suècia) i fins i tot entre els nacionals els qui han arribat des de diferents punts de la Comunitat, Conca, Madrid, Murcia, Teruel o Zaragoza. Aquesta exigent prova permet puntuar  amb 3 punts per al UTMB.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Dos suecs campions…

La prova reina va estar dominada pels integrans de la selecció de Suècia, present estos dies a les nostres torres preparan el Mundial de Trail al Penyagolosa. Així les coses André Jonsson va ser el més ràpid en homes fent un temps de 5h 27’ 17’’. En dones la victòria va ser per a Fanny Borgstrom amb 6h 11’ 56’’

…i uns locals lluitadors

La prova en tot cas, la vengueren cara els corredors locals que en categoria masculina coparen bona part de les posicions del top 10. El més destacat el de corredor de Borriol, Víctor Bernad (Team Sport HG Aml Sport) que va acabar segon amb un temps de 05:29:08 amb Luis Aparicio (HCB entrenamiento Personal) completant el pòdium amb 05:32:51, i mostrant el creiximent que du i que el va fer vèncer el Circuito CxM Alto Palancia al 2017.

 

PUBLICITAT

Baixaren de les sis hores el corrdor de Rocafort Gabi Valero (Independent) i el corredor de Benifaió David Ballester (Mur i Castell Tuga) que completaren el top 5 amb Isaac Llacer (Cxm Valencia), David Mundina (EKA Trail Team) i Claudio Betoret (EKA Trail Team) en el top 10.

En dones Xari Adrian (CM Vistabella) aconseguia una més que meritoria tercera posició. 

PUBLICITAT

Victòria valenciana a la mitja…

En la modalitat de mitja distància arribà lúnica victòria local en les mans de Claudia Ribelles Galiana (Lobos Trail Valencia) amb un temps de 3h 00’ 47’, donant peu a un pòdium de corredores locals amb Sonia Escuriola (Race Land GR-33) en segona posició i Eva María García Vidal (CA L’Eliana Running) en tercera posició.

En homes la victòria va ser per a l’hongarés Robert Hajnal (Cluj) amb 02:13:01, per davant de Ivan Marín (Serac Esport) amb 02:18:59 i d’Alejandro Samper (Trail Morverdre) amb 02:19:34. 

BALLESTER amb BALLESTER 

Entre els participants, dos homes destacats, dos germans David Ballester i Raúl Ballester que aconseguiren bons resultats, David, el major, a la prova gran, on va acabar el que fa 5, i el menut Raúl el que fa 4 a la mitja, demostrant que de tant en tant li agrada deixar el ciclocross per a fer incursions en el Trail. Fa poc estigueren també participant i fent pòdium al Trail Serra de Corbera.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »