Samaruc Fondeguilla, Autonòmic FEMECV

Una versió ampliada de la Cursa Samaruc proclamarà pròxim diumenge els nous dominadors de la mitja distància

Aquesta cita marcarà la selecció que es farà per al pròxim Campionat d’Espanya que acull Borriol el pròxim 10 de juny

Fondeguilla està enclavada en aquell meravellós revolt que marxa l’ascensió per carretera del port del Marianet, i més enllà, el que hi ha i es respira, és una muntanya d’Espadà plena de màgia. El pròxim diumenge el que hi haurà per allà, corrent a tota velocitat per la serra, seran uns quants mags i magues lluitant pel Campionat Autonòmic de curses de muntanya de la FEMECV de 2018.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Servirà pel Nacional

Si l’al·licient principal de la cita de Fondeguilla és el Campionat Autonòmic, l’altra gran vitamina que mourà les cames serà l’opció de formar part de la selecció FEMECV per competir en la pròxima cita del Campionat d’Espanya FEDME que es disputarà a Borriol, el 10 de juny.

PUBLICITAT

27,5km…

El que era la Cursa Samaruc ara s’amplia per a aquesta cita autonòmica i es fa amb una distància total de 27,5km amb un desnivell acumulat de 1.900m/+. La Samaruc clàssica, la de 2016, va ser part de la Lliga de curses de muntanya de la FEMECV, i abans comptava amb 21km. La prova està organitzada pel club Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla.


Pòdium de cracks a Fondeguilla


PUBLICITAT

Circuit exigent

Es tracta d’un recorregut que, segons els organitzadors, serà exigent amb trams corredors, trams tècnics de baixada i dures pujades. En suma 6, de llargues pujades, en la que ve a anomenar-se la Samaruc 2.0, i passa per indrets tan peculiars i característics com el sender de l’Arquet, el sender de l’Ombria Segarra, el de Castro o el de l’Alcornocaret, entre altres.

PUBLICITAT

Farà 6 anys…

Una de les dades curioses que destaquen els Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla és que, precisament un 22 d’abril, de fa sis anys (2012), la localitat va acollir un altre Campionat Autonòmic. Va ser la Cursa Vertical amb la pujada a la Nevera. En tot cas, recorden des del club, no va ser aquesta la primera vegada que Fondeguilla va ser seu d’un Autonòmic: al 2006 el Club Castro va organitzar el de curses de muntanya.

PUBLICITAT

Horaris i avituallaments

La carrera absoluta començarà, des de la plaça de l’Ajuntament de Fondeguilla, a les 8:00h en punt. Tindrà cinc avituallaments, a més del de la zona de meta. El primer en el km 5,4 als Xops, el segon a l’Ereta, que és en el km 10,5. Després, un altre en el 14,5 a la caseta dels caçadors, i en el 19,3 al Pouet dels Paluts. El següent, abans de l’arribada, estarà al 24, al Racó de la Guatla.

Cadets i júniors

També hi haurà prova i distància diferent per a les categories inferiors. Els cadets (edats entre 15 i 17 anys) i els júniors (18 a 20 anys) correran sobre un circuit de 12km i 750m de desnivell acumulat. La seua eixida serà també des de la plaça de l’Ajuntament, però un quart d’hora després que s’inicie la prova absoluta.

DUPLICITAT FEMECV-FACV

Amb l’entrada de la Federació d’Atletisme (FACV) en el món del trail, curiosament es donen una sèrie de duplicitats de Campionats Autonòmics juntament amb la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada (FEMECV). El passat cap de setmana ja es va disputar l’Autonòmic de marató FACV amb la MaMoVa, i també estan previstes les altres distàncies per part de la federació atlètica.

Més dades:


Sebas y Martorell, primeros campeones autonómicos de Trail FACV


 


Nous Campionats Autonòmics de Trail de 10 i 21 km


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bonavista i Bernat, campions autonòmics FEMECV | Sense Límits Aventura - […] Samaruc Fondeguilla, Autonòmic FEMECV […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »