Autonòmic d’apnea a Canet

La localitat valenciana acull el Campionat de la Comunitat FASCV 2018

La piscina coberta municipal serà l’escenari escollit per conèixer els nous campions

Parlem d’apnea. Un esport que va creixent i que el pròxim diumenge celebra el seu Campionat Autonòmic Apnea FASCV 2018. La cita és a Canet d’en Berenguer, a la piscina coberta municipal.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Aquest campionat està obert a diferents modalitats. Comprèn les disciplines d’apnea estàtica, apnea dinàmica amb aletes (o monoaleta) i apnea dinàmica sense aletes. Es tracta de que el ventall siga el més ample possible i arribe a la major part de practicants.

PUBLICITAT

Premis

Els tres primers classificats de cada categoria i disciplina obtindran el seu premi. A més, hi haurà una única classificació per equips autonòmics sumant els resultats dels participants de categoria masculina i femenina.

PUBLICITAT

Reglament

La normativa en aquest Autonòmic és clara. Cada esportista tindrà tres minuts per preparar-se abans de submergir-se, i després 30 segons per entrar a l’aigua totes les vies respiratòries. Seran desqualificat aquells que perden el control motor en no poder realitzar-se el protocol de validació. Igualment, si el jutge considera que l’atleta pateix pèrdua de consciència, o el que s’anomena black out, queda fora.

PUBLICITAT

Rècords

Aquesta modalitat esportiva creix de manera que ja es busquen reptes, marques, però també segueix funcionant com a mitjà per a relaxar-se gràcies al poder de l’aigua, en un exercici de concentració que, segons els experts, permet el control de la respiració i del cos, al nivell de pràctiques com el ioga o la meditació, també tan de moda.

Això serà un Campionat Autonòmic, així que hi ha un títol en joc. Actualment, el rècord espanyol està situat en 9:36 en apnea estàtica. Aleix Segura és el recordman. Però hi ha altres noms destacats, com el de la valenciana Gemma Vila, que té el rècord d’Espanya en dinàmica sense aletes, en més de 127 metres. En bialetes suma 158 metres, mentre que en monoaleta ha arribat a superar els 197 metres.

PUBLICITAT

Dues modalitats

Per una part, està l’apnea estàtica. Per l’altra, la dinàmica. En la primera es tracta de contindre la respiració baix de l’aigua en parat. En la segona, la dinàmica, es persegueix cobrir la màxima distància horitzontal, amb o sense aletes.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »