L’Everest de Javier Oliver

Una expedició espanyola en què es troba el valencià lluita contra la muntanya més alta del món

La finalitat de la seua ascensió és solidària en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)

És un home enganxat a l’esport. I a la solidaritat. Té la capacitat de volar amb la bici com de, per decisió pròpia, ascendir cims a la mà de només uns pocs. I sempre amb un objectiu solidari com el que l’ha mogut a aventurar-se, ara, a provar el cim de l’Everest. Els beneficiaris, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Oliver no falla. ‘Encordados por la vida’, el moviment que juntament amb Carmen González-Meneses són els caps visibles, està ara en una nova aventura, un nou repte que no és altre que els més de 8.000 metres del sostre del món. Oliver ara mateix està lluitant contra la climatització. És a dir, en aquest període en què s’ha d’acomodar el cos a la respiració en aquella altitud.

PUBLICITAT

Camp base

L’últim que se sap d’ell i l’expedició, on alguns han anat causant baixa amb el pas dels dies per la duresa de la mateixa, és que després de fer cim al Lobuche ja fa uns dies, ara estan al Camp Base de l’Everest, a 5.300 metres. Ahir mateix informaven des de la zona que havien estat practicant amb les bombones d’oxigen, tot i que també s’especifica que Oliver encara no en farà ús.


https://www.facebook.com/encordadosporlavida/videos/2125900704363625/


Volcans solidaris


PUBLICITAT

Pròxima rotació

El pròxim pas és la rotació fins el Camp Base 3, a uns 7.300 metres d’altitud, i en el cas del valencià, sense oxigen. La idea és haver d’utilitzar-lo només en cas necessari. De moment l’alpinista està en bon estat, amb alguns puntuals problemes estomacals i d’adaptació que, en realitat, són més que normals.


Desde mis zapas


PUBLICITAT

12 hores dormint

De fet, en l’última nit en què es té constància del que ell mateix informa, el valencià es va estar 12 hores dormint dins del sac. Té forces a recuperar després d’uns intensos dies i d’un desgast físic molt important. L’aventura de Javier Oliver no ha acabat, així que estarem molt pendents de la seua evolució.


3 dies, 12 quatre mils


PUBLICITAT

Moments durs…

Les condicions, òbviament, són extremes. És l’Everest el que s’intenta i això implica riscos i moments durs. Fa uns dies Oliver va viure unes jornades de baixada de moral perquè la situació era complexa, amb abandonaments de companys i tot el que això significa. Amb tot, després de parlar amb la seua dona i recuperar la moral, la lluita ara continua. En sabrem més coses i anirem acostant el que passa, des de SenseLimitsAventura.


13 hores al Mont Ventoux


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. L’entrevista SLA03: “Cada dia estava més dèbil” | Sense Límits Aventura - […] L’Everest de Javier Oliver […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »