La IAAF sanciona dos corredors valencians

Carmen María Pérez Serrano va donar positiu el passat mes de juny a Cantabria i José Luis Arroyo el mateix mes a Elx

Novament una notícia dolorosa per al món de l’atletisme i del Trail a la Comunitat Valenciana. I de nou en forma de casos de dopatge. La IAAF (Federació Internacional d’Atletisme) ha comunicat esta setmana dos nous casos que afecten a corredors de la nostra terra. Un d’ells a la ultrafondista Carmen María Pérez Serrano, i l’altre al corredor veterà José Luis Arroyo. Els dos donaren positiu ara fa quasi un any, el passat mes de juny.

Dos errores y una verdad


PUBLICITAT

Doble colp…

El Trail running valencià ha rebut un doble colp esta setmana per part de la IAAF. El màxim organisme internacional de l’atletisme i també del Trail ha anunciat al seu newsletter setmanal els nous casos de corredors suspesos per haver donat positiu. I entre els 15 noms citats al newsletter de passat 26 d’abril apareixen dos corredors de la Comunitat Valenciana: Carmen María Pérez Serrano y José Luis Arroyo.

PUBLICITAT

Pérez Serrano, dos anys de sanció…

El cas que més crida l’atenció és el de Carmen María Pérez Serrano, ultrafondista habitual dels pòdiums a les carreres de muntanya de llarga distància que segons la comunicació de la IAAF va donar positiu en un control antidopatge el 17 de juny de 2017 a Santander als XXXVIII 50 km-100 km de Cantabria, prova en què va quedar en segona posició

La comunicació de la IAAF no especifica la substància en què va donar positiu, però si especifica que se li aplica una sanció per la que queda inhabilitada dos anys que conta des del passat 6 de març de 2018, al 5 de març de 2020.

Podeu llegir ací la resolució: https://t.co/wTvJ6Hm3bX

PUBLICITAT

Sense notificació…

La notícia ha agafat per sorpresa a la corredora valenciana, resident ara a Hendaya, que no tenia constància de la sanció ni ha rebut cap comunicació oficial al respecte. De moment no ha volgut fer manifestacions al respecte de esta informació.

Carmen María Pérez Serrano ha estat als últims anys una de les corredores més destacades de l’ultra fons en carreres per muntanya a la Comunitat Valenciana, aconseguint al 2016 una quarta plaça a la TDS de l’Ultra Trail del Mont Blanc com a resultat més destacat.

Doble Top 10 valencià a la TDS

Un pòdium de Trail a Paris


PUBLICITAT

José Luis Arroyo, 18 mesos

L’altre cas de corredor valencià ha estat l’atleta veterà José Luis Arroyo, que segons la IAAF va donar positiu en un control antidopatge el passat 24 de juny al LII Campionat de Veterans d’Espanya que va tindre lloc a Elx. En el cas d’Arroyo, la sanció que estableix la IAAF és de 18 mesos de inhabilitació, fins el 26 d’agost de 2018.

PUBLICITAT

MÉS PRECEDENTS

Malauradament les notícies respecte del dopatge han estat present els últims anys. La més recent, la sanció que a primers d’any coneixérem per al corredor de Benlloch Remi Queral, i també fa uns anys la corredora de la Vall d’Uixó Silvia Miralles va estar sancionada.

Més dades:

Trail valencià i dopatge

Remi Queral, positiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails

Una errada i una explicació

Carreres de muntanya i dopatge

Trail y dopaje (I)

Trail y dopaje (II)


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dos errores y una verdad | Sense Límits Aventura - […] La IAAF sanciona dos corredors valencians […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »