Una valenciana a la Titan Desert

María José Martínez competeix a la prova de BTT per etapes més dura del món

La carrera del Marroc completarà 620km, amb 7.500m/+ fins el 4 de maig

Fa tretze anys que la Titan Desert és al panorama internacional de la BTT i cada any aconsegueix superar-se. Enguany la prova que es disputa al Marroc serà una de les cites amb més navegació, i per tant, amb més exigència. Sempre un plus extra.

En aquesta edició de 2018 tindrà, a més, la presència d’una valenciana, María José Martínez, que s’atreveix al repte. Des del passat diumenge 29 i fins el dia 4, lluita per complir amb l’objectiu de salvar les sis etapes programades.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

630km…

La distància és important perquè són 620km. El desnivell també ho és perquè supera els 7.500m/+. Però sense dubte el problema més gran serà l’acumulació de cansament, els canvis de temperatura, les zones de descans, l’autogestió, la concentració màxima a cada tram i a cada dia previ per preparar la jornada següent, l’alimentació cuidada, la tàctica… i les forces.

PUBLICITAT

Parlem d’una cita de sis jornades que inclou una etapa marató d’autosuficiència. És a dir, que seran els propis participants els qui portaran tot el necessari per passar una jornada de dia i de nit al desert: sac de dormir, menjar, roba, etc. Tot preparat per a aquesta lluita contra tot. María José Martínez està entre els 600 participants de tot el món.

PUBLICITAT

Del triatló a la BTT

Martínez ha estat entrenant amb la bicicleta de muntanya no massa temps. Això vol dir, evidentment, que té un handicap en la seua contra, però per altra part té una cosa molt a favor. I és que la valenciana ha demostrat allà on va que té qualitat i entrenament acumulat suficient com per fer front un repte com aquest. Triatleta de base, coaching i amant i practicant de l’esport, Martínez ha acumulat moltes hores de bici per poder arribar al Marroc en condicions.

Haurà de superar, això sí, la inexperiència amb la BTT, però això ho acabarà superant a marxes forçades a una carrera que, sense voler, t’obliga a aprendre i a experimentar-te en el que es pot considerar un curs accelerat d’aprenentatge.

PUBLICITAT

Aprendre de mecànica

Martínez ha hagut de posar-se les piles. La valenciana, que tenia fins el moment un escàs contacte amb la bicicleta de muntanya, ha fet cursos accelerats de mecànica per salvar solucionar qualsevol avaria al mig del desert. A la Titan Desert només tindrà suport tècnic en acabar cada etapa, i no a meitat ni en cap punt, i a més a la etapa marató ni tan sols al final de la jornada podrà rebre ajuda.

PUBLICITAT

Villegas, de Castelló

Un altre representant de la Comunitat Valenciana que s’atreveix amb la Titan Desert és José María Villegas. Policia local a Castelló, però vinculat de sempre al món de l’esport i la seua pràctica, Villegas corre la cita africana amb la mateixa il·lusió de qualsevol debutant.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »