Un Mundial de Trail per a tots

Penyagolosa Trails centra esta setmana tota l’atenció internacional del Trail

Repassa ací els horaris, les cites més destacades i com poder seguir el Mundial, la MiM i la CSP

o

I després de tant de temps esperant… el Mundial de Trail de Castelló ja està en marxa. La cerimònia inaugural d’este dijous a la vesprada ja posat el punt d’inici al que serà un cap de setmana on l’atenció internacional del Trail estarà al nostre Penyagolosa.

Una setmana per a viure de forma intensa per aquells que van a participar al Mundial de Trail, amb vora 50 països representants en la gran prova, per aquells que van a participar a la MiM o a la CSP i també per aquells que volen ser espectadors d’una gran cita oberta per a tots 

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Inauguració espectacular

El Mundial de Trail va donar el tret d’eixida en una espectacular cerimònia inaugural que va omplir de corredors i aficionats els carrers de Castelló. Amb un espectacle de la mà de Xarxa Teatre i la presència dels corredors de les vora 50 seleccions participant en una desfilada que va tindre com a punt i final un castell de foc d’artifici a la Plaça Major on es veiren moments emotius com a la corredora de Castelló Laia Cañes, sent l’abanderada de la potent selecció espanyola.

Quasi 50 països…

El de Penyagolosa Trails serà el Mundial de Trail ITRA més multitudinari i amb major presència de països dels tres Mundials anteriors disputats fins ara.

Un total de 49 nacionalitats diferents, en el que suposa un gran increment i l’estrena de de 12 països nous en un Mundial de Trail: Bolivia, Bosnia Herzegovina, Chile, Ecuador, Guatemala, Hong Kong, Peruú, Romania, Slovakia, Sudàfrica, Taiwan i Veneçuela, per a un total de 350 corredors que afrontaran els 85 km 5000+ de desnivell del recorregut del Mundial.

Cañes i Nimes…

I entre els integrants de la potent selecció espanyola, les nostres corredores Laia Cañes i Tere Nimes, amb les que esta setmana publicarem entrevista perquè ens conten les seues sensacions i les seues aspiracions en els dies previs. Les dos tenen experiència en els passats Mundials de Trail a Portugal, França e Itàlia acabant al top 10, una posició que voldran millorar al Penyagolosa.

“El Mundial de Trail és la competició de la meua vida”

“El Mundial de Trail, por nivel, ya es como un UTMB”

VIDEO: El Mundial de Trail al detall


PUBLICITAT

PUBLICITAT

Divendres, fira del corredor…

Per a divendres queda la tradicional Fira del corredor, enguany més multitudinària que mai. Tindrà lloc com sempre a la Plaça de les Aules, i quedarà oberta des de les 11:00 h fins les 21:00 h. Divendres de matí a les 12:30 h serà la presentació oficial de la MiM i la CSP i la roda de prensa oficial del Mundial al Teatre el Raval.

…i a córrer

I a partir d’eixe moment el compter enrere per a corredors, acompanyants i aficionats del Trail en general. Els nervis aniran passant en la Fira, repassant el material, repassant els recorreguts i fent temps fins que arribe el moment de còrrer: les 00:00 h per a la CSP, les 06:00 h del matí per al Mundial de Trail i les 07:00 h per a la MiM.

 

PUBLICITAT

Com seguir-ho…

Seran en total 3 cites diferents -5 si contem els Campionats d’Espanya de Trail RFEA de 10 y 15 km amb eixida a Vistabella-, que tindran plenes les muntanyes de Castelló al llarg de tot el dissabte, transitant pels termes municipals de les localitats de Castelló, Borriol, Les Useres, Atzeneta, Benafigos o Vistabella. S’espera també una ampla presència d’aficionats al món del Trail que estaran en els punts estratègics dels diversos recorreguts.

Per aquells que vullguen seguir-ho físicament els punts de referència són les eixides, la Plaça de les Aules per a la CSP i les pistes d’atletisme de la UJI per a la MiM i el Mundial de Trail, els diversos punts de pas per les localitats ja esmentades, a més de la meta final al santuari de San Joan del Penyagolosa, en el cor del Parc Natural.

PUBLICITAT

Medi ambient

Amb vora 2500 corredors i un gran nombre de persones treballant en organización, voluntaris, equips de seguretat… el Parc Natural del Penyagolosa vora alterada per unes hores la seua habitual pau i tranquilidad. Siga com siga, toca disfrutar de la muntanya i respectar la muntanya.

Ja sigues corredor, acompanyant, aficionat, voluntari, co.laborador, treballador… has de fer bona la frase que està al dossier oficial: «No deixes a la muntanya res més que les emprentes dels teus peus, no agafes res més que alguna fotografía». A ser possible una bona…


HORARIS: 

DIJOUS

 • 19:30: Cerimonia Inaugural

DIVENDRES

 • 11:00 h Obertura Fira Corredor
 • 12:30 h Presentació Oficial MiM /CSP i roda de premsa del Mundial
 • 18:30 h Xarrada Tècnica CSP/MIM

DISSABTE

 • 00:00 h Eixida CSP
 • 06:00 h Eixida Mundial de Trail
 • 07:00 h Eixida MiM
 • 09:00 h Eixida Campionat Espanya RFEA 15 km
 • 10:00 h Eixida Campionat Espanya RFEA 10 km
 • 11:30 h Arribada prevista primers CSP
 • 12:15 h  Arribada prevista primers MiM
 • 14:00 h Arribada prevista primers Mundial de Trail
 • 17:00 h Cerimònia de les Flors Mundial de Trail
 • 18:00 h Entrega premis CSP i MiM

DIUMENGE

 • 11:00 h Entrega de premis i cerimònia cloenda Mundial de Trail
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. “El Mundial de Trail, por nivel, ya es como un UTMB” | Sense Límits Aventura - […] Un Mundial de Trail per a tots […]
 2. “El Mundial de Trail és la competició de la meua vida” | Sense Límits Aventura - […] Un Mundial de Trail per a tots […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »