MiM i CSP, més enllà del Mundial de Trail

Repassem favorits per a la XX MiM i la VII CSP que presenten novetats en el seu recorregut

Adell, Callau, Bernad, Adrián…  principals opcions entre els corredors de la terra

Hi ha vida més enllà del Mundial de Trail. El Mundial de Trail de Castelló de pròxim 12 de maig acapara tota l’atenció mediàtica internacional, però si hi ha Mundial és perquè d’orige hi ha la MiM (Marató i Mitja) i la CSP (Castelló Penyagolosa) que enguany també tindran una edició especial: la MiM celebrant el seu 20 aniversari i la CSP amb una eixida diferent des dels carrers de Castelló. 

Vora 2100 corredors, afrontaran els nous recorreguts de la MiM i la CSP, amb variacions en el kilometratge i tractaran de desafiar al Gegant de Pedra. I entre d’ells grans noms de la terra: Adell, Bernad, Callau, Adrián, Escuriola…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

MiM: Adell, Callau i Bernad…

La coincidència amb el Mundial de Trail -i també en temps amb la Transvulcània- ha fet que s’haja diversificat el nombre de grans corredors que en este 2018 participen a la MiM i la CSP. Tot i això, continua havent entre els favorits grans noms aspirants a coronar-se en esta doble cita…

A la XX edició de la MiM destaca la presència de Hayden Hawks, quart corredor del món al rànking de puntos ITRA, Casper Kaars, Ángel Villalba o Jordi Gamito, que tindràn en tot cas una gran lluita amb els corredors de la terra aspirants a la victòria o al pòdium com ara Cristobal Adell (La Sportiva), Cristian Callau (Mur i Castell-Tuga) o Víctor Bernad (CM GR-33).

Adell ja sap el que és guanyar a la MiM. Ho va fer al 2013 en una edició que sempre recordarà, i l’any passat va acabar segon després de mantindre un ma a ma espectacular amb Miguel Caballero que finalment se’n va dur el seu company de club. El d’Albocàsser tornarà a lluir el dorsal número 1.

Un Caballero a la MiM

Callau ha continuat en este 2018 la seua progressió i aspira a pujar un escalafó i clavar-se en el pòdium de la MiM que l’any passat se li va escapar en el tram final de la prova. I Víctor Bernad baixa de kilometratge després d’haver participat a les últimes edicions de la CSP, aconseguint la victòria al 2015.

La CSP més espectacular es queda a casa

…i Roglà, Saez, Bellés, Galí…

Altres noms són el de Paco Sáez (CM GR-33) que opta també per la distància «curta» després d’haver demostrat del que és capaç en llarga distància com el UTMB, Jonathan Roglà (Mur i Castell-Tuga), Martín Bacas (CM GR-33), Simón Rama (Mur i Castell-Tuga), Raúl Inglés (Outdorr Natura Moncada)…

En dones, corredores com Eva Bellés (Cm At-zenet), Sonia Mundina (CM GR 33) tractaran de reeditar el top 10 de l’any passant amb Melissa Galí (Corremon Trail), Silvia Sos (CM GR33), Diana Martorell (Mur i Castell-Tuga) que també tractaran de fer un bon paper…


PUBLICITAT

CSP: Adrián, Escuriola…

Quant a la CSP, el nivell de corredors també garanteix un bon espectacle amb Javi Domínguez, actual recordman del Tor des Geants, David Lutzardo, Álex Fraguela, Juanjo Larrotcha o Sondré Amdahl en categoria masculina, i en dones Fernanda Maciel, Emma Roca, Melanie Rousset o Leire Martínez. 

Davant totes elles tractaran de lluitar dos experimentades corredores, que ja han dominat el Gegant en edicions anteriors com són Xari Adrián o Sonia Escuriola, Adrián, va acabar 5 l’any passat, i va vèncer al 2012 i al 2013, proclamant-se a més campiona d’Espanya d’Ultra Trail FEDME i Escuriola que va guanyar en  2015 en aquella espectacular temporada en què va guanyar el Circuit de la Spain Ultra Cup.

“Ja era hora que se’ns reconeguera”

Escuriola-Chaveli, el duel no acaba amb la CSP

…i Chaveli, Agut, Gil, Cuesta, Martínez, Mundina, Arán, Barba…

A més, altres corredores com ara Alicia Chaveli (HG Aml Team), o Belen Agut (CM At-zenet) o en homes Roberto Gil (WAA Team), Ezequiel Cuesta (Mur i Castell-Tuga), Pedro Martínez (Esports Colau), Josué Aran (Irun Calp), David Mundina (CM GR-33) o Alvaro Barba (HG AML Team).


PUBLICITAT

CSP: 108 km 5600+

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló serà l’escenari de l’eixida de la CSP. La prova passarà pels carrers de la localitat a les 00:00 del divendres al dissabte 12 de maig. Des d’ací, s’anirà a la UJI i la carrera prendrà el mateix recorregut que la MiM fins a Les Useres. Des d’aquesta localitat s’anirà a Atzeneta per sendes recuperades, com la del Camí del Piló de la Creu.

La prova passarà pels termes municipals de Benafigos, Culla, Vistabella, Xodos i Vilahermosa, per a finalitzar a Sant Joan de Penyagolosa per a un total de 108 km i 5600+.

PUBLICITAT

MiM: 60 km 3200+

La MiM eixirà de la Universitat Jaume I dissabte 12 de maig a les 7 del matí. La prova tindrà una distància de 60 quilòmetres, amb 3200 metres de desnivell positiu.

En el seu vintè aniversari, per primera vegada passarà pel Tossal Gros i després pel centre de Borriol. Des d’ací, la carrera seguirà fins a Les Useres. Precisament, el tram Rambla- Les Useres s’ha millorat i transcorrerà per senda, en comptes de per pista. Tot seguit, els corredors seguiran cap a Torrosselles i Xodos.

En l’últim tram de la prova, també s’ha millorat la part Pla de la Creu-Banyadera, incloent-se més senda abans d’arribar a Sant Joan de Penyagolosa.

PUBLICITAT

Seguiment…

Des de l’organització de Penyagolosa Trails s’ha volgut convidar tot el món a viure la gran festa del Trail i per això està edició tindrà algunes novetats.

La primera d’ells l’acte de ceremònia inaugural del Mundial, que serà pròxim dijous 10 de maig, i que convertirà el carrers de Castelló en una festa, amb epicentre en la Plaça Major, i amb un espectacle de teatre al carrer de la mà de Xarxa Teatre.

PUBLICITAT

Com seguir-ho…

Seran en total 3 cites diferents -5 si contem els Campionats d’Espanya de Trail RFEA de 10 y 15 km amb eixida a Vistabella-, que tindran plenes les muntanyes de Castelló al llarg de tot el dissabte, transitant pels termes municipals de les localitats de Castelló, Borriol, Les Useres, Atzeneta, Benafigos o Vistabella. S’espera també una ampla presència d’aficionats al món del Trail que estaran en els punts estratègics dels diversos recorreguts.

Per aquells que vullguen seguir-ho físicament els punts de referència són les eixides, la Plaça de les Aules per a la CSP i les pistes d’atletisme de la UJI per a la MiM i el Mundial de Trail, els diversos punts de pas per les localitats ja esmentades, a més de la meta final al santuari de San Joan del Penyagolosa, en el cor del Parc Natural.

XX anys de la MiM…

Parlar dels orígens de la Marató i Mitja és remuntar-se a un temps en el qual el trail running era un desconegut. La MiM va nàixer en 1999 agafant el testimoni de la Licitada a Peu que portava diversos anys unint Castelló i Sant Joan de Penyagolosa.

En els anys 50 del segle passat un grup d’excursionistes va decidir fer aquest trajecte en dos dies, pels camins mil·lenaris de peregrinació d’aquest terriotori. Als 90 van ser un pas avant i decisiu en el que coneixem hui en dia, ja que va passar a organitzar-se en un dia i com una carrera.

Així naixia la MiM, que dos dècades després és un exemple de posada en valor de la nostra història, de recuperació de sendes, de respecte a l’entorn, d’evolució i consolidació en el circuit nacional i internacional de carreres de muntanya.

Més dades:

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Adell manté el seu idili amb la MiM | Sense Límits Aventura - […] MiM i CSP, més enllà del Mundial de Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »