Laia Cañes: subcampiona del Món de Trail

La corredora de Castelló es proclama subcampiona del món als Mundial de Trail al Penyagolosa Trails després d’una espectacular remuntada

Foto: @RevistaTrailRun

«El Mundial de Trail és la competició de la meua vida…» així s’expresava Laia Cañes en els dies previs a que es disputara el Mundial de Trail en l’entrevista que li ferem a Sense Límits Aventura.

I de ben segur que no oblidarà mai este dissabte 12 de maig en què ha aconseguit proclamar-se subcampiona del món individual i campiona del món per equips després de córrer 85 km 5000+ en un ambient increíble a la meta de San Joan de Penyagolosa, i a cada un dels punts de pas on l’afició local s’ha volcat en la seua heroïna que ha certificat una remuntada espectacular.  

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Emocions…

Laia ja va viure l’any passat una celebració en San Joan del Penyagolosa molt particular. Guanyava la MiM, amb rècord inclós, després de 5 vegades consecutives sent segona.

Les llàgrimes, l’emoció i l’alegria de 2017 van ser només un preludi del que es viuria al 2018: en la millor carrera possible, un Mundial de Trail amb 50 països i vora 400 corredors, i amb el millor escenari possible, el Penyagolosa on Laia ha conquerit novament al Gegant de Pedra…

A la sisena… victòria!


PUBLICITAT

Remuntada espectacular…

Tots els ulls estaven posats en Laia, una de les favorites per estat de forma i per coneiximent del terreny. Ella, però, estava tranquila. Havia treballat bé física i mentalment. Havia planificat perfectament la seua estratègia i savia que havia de còrrer amb cap i sense deixar-se dur per l’ansietat.

“El Mundial de Trail és la competició de la meua vida”

Això va fer en els primers kilòmetres en que altres favorites tiraren amb força en el tram més corredor passant per Borriol, la Bassa… fins arribar a les Useres (km 31) on Laia apretava el ritme i es colocava per primera vegada al top 10. A partir d’ahi ja no deixaria d’escalar posicions amb una afició absolutament entregada en cada punt de pas.

PUBLICITATPUBLICITAT

Cara amunt…

A partir d’Atzeneta el terreny picava de forma continuada cara amunt. Laia havia reservat forces i amb els ànims de la gent va anar retallant, segon a segon, posició a posició. Abans d’arribar a Benafigos es colocava ja setena, i de seguida pegava un nou mos a la classificació per a ser tercera.

Laia es colocava obertament en la lluita per les medalles i es colocava també com la primera representant de la potent selecció espanyola per davant de Gemma Arenas i Maite Mayora. Per davant restava la francesa Adeline Roche i l’holandesa Ragna Debats, dos de les principals favorites a la victòria. I Per davant 34 km i encara molta muntanya per a lluitar per les medalles…

PUBLICITAT

I plata…

Abans d’arribar a Vistabella la francesa Adeline Roche cedia, i Laia cada vegada anava a més. Laia i Ragna Debats, eren les dos úniques corredores que baixaven de les 7 hores en una carrera que a mida que pasasen els kilòmetres i s’incrementava el desnivell, anava incrementant les diferències. Debats era líder sòlida amb 10 minuts d’aventatge respecte de Laia Cañes que obria ja 5 i 6 minuts respecte de la seua companya de selecció Gemma Arenas i les franceses Claire Mougel i Adeline Roche. 

A la fi passades les 16 h Laia arribava a la meta de San Joan del Penyagolosa amb un temps de 10 h 11 min 11 segons, només superada per Ragna Debats (09:55:00), proclamant-se així subcampiona del Món al costat de casa.

Or femení per equips

En tercera posició ha entrat la francesa Claire Miguel amb un temps de 10:15:23, mente que finalment Gemma Arenas i Maite Mayora han acabat quarta I cinquena atorgant a l’equip nacional la medalla d’or per equips, que completa un gran palmarés amb la plata I el Bronze de passats Mundials


LUIS ALBERTO x 3

L’altre gran protagonista dels Mundials de Trail ha estat Luís Alberto Hernando, que per tercera vegada s’ha proclamar campió del món.

Esta volta, si de cas, més especial encara pel fet de fer-ho a casa, a un terreny que havia estudiat molt prèviament, I per fer-ho davant un públic entregat que li ha dit en volandes en una remuntada també espectacular.

Luís Alberto, ha hagut d’exprimir-se al màxim per a acabar arribant primer a San Joan del Penyagolosa amb un temps de 08:38:35.

Segon en meta ha estat el també Espanyol Cristofer Clemente amb 08:46:19 I tercer al pòdium l’anglés Thomas Evans amb 08:49:35.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »