El Circuit Trail Marina es multiplica

La competició, que enguany tenia dues proves, constarà de deu la pròxima edició en 2019

La Mitja de Gata i la cursa de la Vall de la Gallinera s’afegeixen a l’Ocaive de Pedreguer i Segària d’Ondara

Els inicis són durs però sempre conviden a l’optimisme quan són benvinguts, treballats i mimats. Després de la bona experiència d’enguany, La Lliga de Carreres per Muntanya de la Marina passarà a dir-se Circuit Trail Marina i comptarà al 2019 amb deu proves. Arrapapedres, l’Oltà, Granadella Trail, Callosa d’en Sarrià, Perimetral de Benissa, la Figuereta de Pego, la Camí dels Bandolers de Senija i Gata de Gorgos s’uneixen a Ocaive i Segària.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

De 2 a 10

Seran deu carreres de renom i de les que sempre tenen molt d’impacte a la comarca. La Marina respira trail pels quatre costats i, si al mes de febrer tot apuntava a que en 2019 serien quatre les carreres, finalment s’ha tancat un calendari de deu. Beniali, a la Vall de la Gallinera, ja havia donat fa temps la seua confirmació, mentre que el mateix havia fet la Mitja de Gata. En l’edició d’enguany, la competició de la Marina l’han formada l’Ocaive de Pedreguer i la Serra de Segària, el Gegant de Pedra d’Ondara.


Aida Pérez i Pol Rodríguez guanyen el Gegant


PUBLICITAT

Les carreres han respost

Les converses han durat mesos per aconseguir fer de la Lliga de la Marina, el que serà ara el Circuit Trail Marina, una competició més duradora en el temps. Amb els deu organitzadors tancats ja hi ha un circuit amb bona salut. Tenint en compte que el passat febrer la previsió era créixer a quatre cites, el número actual de deu més que dobla les expectatives.

De setembre a abril

Així, tot i que el calendari no està tancat amb les dates exactes perquè falten dues carreres per situar, sí que se sap que es disputaran des del pròxim mes de setembre fins l’abril. Seran la Figuereta de Pego; Els 3 Tossals, de Gata de Gorgos; La Mitja Marató Oltà de Calp; la Granadella Trail 21km de Xàbia; Callosa d’en Sarrià, amb 21km però amb nom per determinar; la Mitja Ocaive de Pedreguer; el Gegant 20k d’Ondara; la Perimetrail de 21km de Benissa; l’Arrapapedres 28km de Benialí; i el Camí dels Bandolers 25km de Senija.


El Gegant de Pedra es reinventa


PUBLICITAT

Bona acceptació

Des de l’organització de la Lliga s’ha fet una bona valoració de la present edició, ja acabada. Pel que els han traslladat els corredors i corredores, hi havia ganes de tindre a la zona una competició regular i propera. La intenció, vista la resposta, era no només mantindre-la, sinó aconseguir unificar criteris amb altres com ara ja s’ha fet amb les deu que formaran el calendari de 2019.

I bon nivell

Una de les preocupacions també és que el nivell dels que aspiren a guanyar siga el més alt possible. Això sempre és un reclam i li dóna espectacularitat a la cita esportiva. En aquest sentit, l’organització està molt satisfeta pel nivell demostrat pels actuals corredors i corredores. Especialment en categoria masculina les diferències van ser més curtes entre els millors, el que parla molt de la competitivitat que s’ha viscut.

PUBLICITAT

Els campions actuals

Cal recordar que els guanyadors de l’edició 2018 de la Lliga CXM La Marina han estat David Ruiz i Aida Pérez. Els dos esperen rivals per a la pròxima edició. I en quantes més curses, sempre millor. Amb un calendari de deu carreres, les opcions de batalla i de podis també es multipliquen.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

3 Comentaris

  1. Hola, me gustaría saber si no hay opción de senderistas en este circuito. Gracias

    Escriu una resposta
  2. Hola, enhorabuena por la idea, era hora ya. Bueno me encanta salir a la montaña, suelo apuntarme a trails pero como senderista.Mi pregunta es, si es posible o hay opción a qué puedan participar senderistas en este circuito. Además de que hay mucha gente que le gusta disfrutar de la montaña caminando. Muchas gracias y suerte.

    Escriu una resposta

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »