La Copa, al 113 de València

La capital de la Comunitat acull diumenge el triatló de mitja distància i un olímpic no drafting

La prova llarga forma part de la Copa d’Espanya i comptarà amb una importància presència de triatletes

 

Territori triatleta. Territori nadador. Territori ciclista. Territori corredor. És València tot això, una zona de triatló on l’afició a aquest esport ha pujat tant que una cita com el Triatló Valencia 113 MD no pot fer altra cosa que triomfar a nivell de participació.

La cita és el diumenge des de les 7.30h del matí a la platja de la Malvarrosa. La prova llarga és, a més, Copa d’Espanya, la qual cosa garanteix presència de participants de nivell; la prova curta forma part de les No Drafting Series.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Les distàncies

Les distàncies són dues. La més llarga és ben llarga. Es tracta d’una natació de 1,9km, d’una bici de 83km i d’una carrera a peu amb 21km. La curta tampoc és que siga tan curta, perquè és un olímpic. Això significa, potència i resistència ben combinades: 1,5km de natació, 40km de ciclisme i 10km de carrera a peu.

PUBLICITAT

La bici: Calderona

El circuit de ciclisme és el gran atractiu d’aquest triatló. Amb eixida des de la zona de boxes situat a la platja, fins la mateixa serra Calderona. Un lloc especial per a tots els ciclistes de l’àrea metropolitana de València ciutat i de les localitats més properes.

Amb Nàquera de punt més alt, es tracta d’un recorregut de 82km (la meitat per a l’olímpic), amb pujades i baixades, tot i que ràpid. El desnivell acumulat estarà al voltant dels 695m.

PUBLICITAT

Agrada, però…

Un dels peròs d’aquest triatló és la carrera a peu. Ho diuen els triatletes que han participat en altres edicions, que a vegades, a la zona del riu on es corre, la barreja de passejants que passen el dia a la zona i els corredors que estan donant-ho tot en carrera és complicada de gestionar.

I no se sol dir com una crítica dura, sinó constructiva: alguna cinta que delimite, alguna indicació més clara. Vaja, que es faça alguna cosa per millorar el pas dels i de les corredores.


Eixides i horaris

Donada la quantitat de participants, es reparteixen les eixides depenent de les categories. Així, a les 7.30h comença la carrera 113 amb els elit homes, i dos minuts més tard les dones. Altres dos minuts més tard (7.34), eixida femenina de grups d’edat, i a les 7.36 el paratriatló i els homes de edats 20, 25, 30, 45, 50, 55, 60, 65, i més de 70 anys. A les 7.40h, els grups d’edat masculins de 35 i 40 anys.

PUBLICITAT

Olímpic, després

A partir de les 7.45h comencen les eixides del triatló olímpic. D’aquests n’hi haurà tres eixides. La primera amb els grups d’edat femení. A les 7.50h serà la segona eixida amb el primer grup d’edat masculí, i el segon i últim ja a les 7.55h.

Temps de talls

Com en qualsevol triatló, hi haurà horaris de tall. La natació es tancarà a les 8.30h. Aquell que no haja eixit de l’aigua, queda fora de cursa. En el sector de ciclisme passarà el mateix en diferents punts: PK 18,6, a les 9:15h, PK 50, a les 10:30h. Igualment, a la T2 s’ha d’arribar, com a màxim, a les 11.45h, i ja a la línia de meta, a les 14.10h com a hora límit.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Roselló, 3ª al 113 de la Copa | Sense Límits Aventura - […] La Copa, al 113 de València […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »