La Tinença, de Festival

El FMT apropa la muntanya a un públic “més de ciutat” per tal de revitalitzar l’economia de la zona amb un turisme sostenible

De demà divendres a diumenge, la Tinença de Benifassà acosta la muntanya a tots aquells que l’estimen i que, per les raons que siguen, no la tenen tan a prop. Fins i tot és possible que participe gent que no sent la muntanya, però que té la il·lusió de fer el pas endavant. El Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà (FMT) és la millor manera d’acostar-s’hi.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Potenciar el turisme

La idea base d’aquest festival muntanyenc és “potenciar el turisme de muntanya a la zona de la Tinença de Benifassà per atreure un públic majoritari de ciutat”, segons afirmen des de l’organització. L’FMT està organitzat per l’Associació d’Empresaris de la Tinença amb l’ajuda de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la Pobla de Benifassà.

Revitalització

La intenció és revitalitzar la zona econòmicament i beneficis presents i futurs per a les petites empreses que s’hi instal·len. Les activitats seran realitzades per professionals qualificats i amb gran experiència en el sector, amb la qual cosa s’assegura el bon funcionament de tot.

PUBLICITAT

Sostenibilitat

El Parc Natural de la Tinença de Benifassà, el més septentrional de la comunitat, pot dir ben alta que compta amb la major representació de flora i fauna del territori. Un turisme de muntanya sostenible és possible donades les circumstàncies de la zona. Es tracta també de donar a conèixer els valors d’aquest turisme de muntanya sostenible al públic en general.

Per a totes les edats

Durant els tres dies s’han planificat activitats per donar a conèixer la geografia “de la forma més respectuosa possible, fent activitats per a tots els grups d’edat i promocionant les activitats de muntanya entre els més petits”.

PUBLICITAT

Les activitats

El Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà proposa infinitat d’activitats. Arrenca a les 20.00h de demà amb la presentació i seguirà amb el documental ‘Everest 91: València al sostre del món’ amb la presència de Coque Perez, el primer valencià, amb Rafael Vidaurre, que va assolir el cim més alt del món.

PUBLICITAT

Dissabte complet

El dissabte és el dia fort, amb diferents i variades activitats que es poden anar reservant seguint les indicacions que hi ha al web https://festivalmuntanyatinenca.wordpress.com/. Rutes a cavall per la Pobla de Benifassà, visita a les pintures rupestres, sortida senderista, curs d’orientació al Boixar per a grans i petits amb mini-cursa inclosa…


Circuit d’orientació al Boixar


Vesprada intensa

Per la vesprada del dissabte, senderisme a El Portell de l’Infern i el Salt de Robert, visita al Poblat Iber, altra visita a les pintures rupestres i també ruta a cavall, i després a la nit sopar amb ball a la mitja nit a càrrec del Duo Almas Gemelas (la Pobla). Al llarg del cap de setmana, a més, hi haurà un concurs fotogràfic en instagram amb #FestivalMuntanyaTinença i amb premis per als guanyadors.

També escalada

Diumenge es tancarà el FMT amb més senderisme i més visites, però també amb un curs d’iniciació a l’escalada al Ballestar, a les 10.00h, hora en què també es farà una marxa/cursa popular de la Tinença, amb 10km i 400m+. Les activitats continuaran fins a les 15.00h, quan es done per tancat aquest FMT.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »