Quatre podis valencians a una Andorra Ultra Trail èpica
Eva Bellés i Jonatan Cuesta guanyen el Mítictrail (112km) mentre que Dani Colom s’imposa en el Celestrail (80km) i Alejandro Córcoles és tercer a la Marató
Les tempestes marquen la carrera amb alguna neutralització i també retirats per hipotèrmia
La representació de corredores i corredors de la Comunitat Valenciana a l’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) del Principat d’Andorra sempre és molt ampla. Enguany, també. I amb podis. Quatre en concret: Eva Bellés i Jonatan Cuesta es van imposar en el Mítictrail (112km), on Gabi Valero va ser també 7è, mentre que Dani Colom va vèncer en el Celestrail (80km); en la marató, Alejandro Córcoles va ser tercer.
PUBLICITAT
Mític castellonenc
El Mítictrail, de 112km, va tindre sabor castellonenc. Des d’Atzeneta del Maestrat, Eva Bellés aconseguia imposar-se en dones –havia sumat podis també a les edicions 2015 i 2016 en aquesta distància, i al 2014 en veteranes de la marató-, mentre que en homes ho feia Jonatan Cuesta, de Sant Rafael. Destacava també la 7ª posició de Gabi Valero en aquesta prova de gran duresa.
PUBLICITAT
Tempesta i eliminació
L’AUTV és una carrera d’eliminació. Estan en joc tots els factors del món. I això inclou l’oratge. A Andorra va caure pedra durant una bona estona i alguns corredors es van haver de retirar. A altres els van haver de neutralitzar. Al refugi de l’Illa, per exemple, va caure tanta pedra que va emblanquinar tot l’entorn.
2h30min d’aigua i pedra
Bellés va aconseguir ser l’única dona en finalitzar la cursa. Qüestió d’aguantar: “Jo anava amb Vicent Prades, els dos volíem acabar la carrera i anàvem reservant, però fins a Pessons. A partir d’ací va començar a ploure molt fort i vam estar així dues hores i mitja”, explica la castellonenca. “A Bordes d’Envalira, Prades es va haver de quedar amb hipotèrmia. No podia continuar. A mi em van animar a seguir i sense cap pressió vaig anar fent”.
PUBLICITAT
Cuesta: “Era un repte personal”
Jonatan Cuesta tenia clar que arribava a Andorra a donar-ho tot però sobretot a provar les seues condicions. “Era un repte personal”, assegura el de Sant Rafael. Es va estar 20 hores corrent, i això que es va haver de quedar més de 20 minuts a un refugi per resguardar-se de la tempesta que va caure sobre el Principat durant una part de la carrera. Cuesta va tindre controlada la carrera des del Comapedrosa –“a partir d’allà vaig anar tot sol”, ha manifestat- tot i que reconeix que en Bordes d’Envalira (km77) va tindre alguna baixada que va superar “tirant de cap”.
PUBLICITAT
Celestrail per a Colom
Des de Benicarló a Andorra, Dani Colom va fer enguany la seua carrera. Pensava en anar a poc a poc i finalment va aconseguir la victòria. El Celestrail, amb 80km per davant, va estar en la seua butxaca a partir del quilòmetre 30. “Va ser a partir d’aquell quilòmetre més o menys quan vaig veure que podia guanyar”, explica el corredor de Benicarló.
4rt al 2017
Colom va anar “a fer la meua carrera”, i explica que en els primers punts d’avituallament estava “entre els 10 primers”. “Va ser en el Coll de la Botella quan vaig avançar als tres primers”, i des d’allà la victòria va estar en les seues mans. El corredor de Benicarló aconseguia vèncer després d’haver estat quart al 2017 en aquesta mateixa carrera.
BORDERA, 5è A LA RONDA
Més representants més de la Comunitat, Paco Belda i Encarna Fernández, els dos del Serra Vernissa, van haver de dir adéu abans d’hora en la Ronda dels Cims (170km). Belda va ser neutralitzat per la forta tempesta que va caure quan era al km 105, mentre que Fernández va finalitzar en el 44, rebent el diploma de finisher de la marató. Però qui va destacar va ser Jaime Bordera. El valencià va acabar cinquè de la prova, la segona amb més duresa després dels 233km que tenia la cursa Eufòria. Igualment, a la marató Xavi Tomás va ser 6è.
A la carrera ‘petita’, la marató, el també valencià Alejandro Córcoles va aconseguir entrar al podi. Ho va fer com a tercer classificat.
Més dades: