Sánchez Mantecón es fa major

El pòdium al Campionat d’Europa d’Sprint en categoria absoluta confirma la bona progressió del triatleta valencià

«A la fi hi ha que estar a la pomada amb tot el món, que la Copa del Món és també elit i la classificació olímpica no sap d’edat i has d’estar competint amb tots»

I aquell somni que tenia de xiquet a poc a poc es va convertint-se en realitat. Passat cap de setmana un passet més en la carrera del jove triatleta valencià Roberto Sánchez Mantecón (UA Triatlon) que va aconseguir pòdium al Campionat d’Europa de Triatló distància Sprint en categoria absoluta disputat a Estonia.

El xicon de Manises que va sorprendre fa uns anys acabant quart al Mundial Junior de Triatló es fa major. I amenaça amb més grans resultats…

“Me quedan muchos sueños por cumplir”


PUBLICITAT

La doble transició…

Amb 22 anys Roberto Sánchez Mantecón està en una fase definitiva de la seua carrera de triatleta: aquella en què una promesa ha de confirmar-se. Perquè no és el mateix competir en categories inferiors en junior o sub 23 que haver d’anar a la competència més absoluta, a l’elit, a la lluita en eixa selva de grans esportistes del màxim nivell en què s’ha convertit en triatló nacional i internacional.

Roberto va apostar per competir en absoluta i li està eixint bé l’aposta amb bons resultats en algunes proves internacionals com ara una setena plaça a una prova de la Copa del Món a Corea i a una prova de la Copa del Món a Sudàfrica, on a més va patir un robatori a punta de pistola.

Experiències internacionals que també li van fent madurar… encara que siga a colp de pistola…

Triatló a punta de pistola


PUBLICITAT

El creiximent…

Eixa aposta l’ha dut a redoblar els esforços en els entrenaments i centrar tot els esforços en el món del Triatló. Una aposta també personal.

«La evolució en el triatló arriba per una constància en els entrenaments, de seguir competint i agafar nivell amb els absoluts» explica Roberto Sánchez Mantecón que alterna els entrenaments amb el seu club el UA Triatló amb les concentracions a Sierra Nevada, sempre buscant exigir-se competint amb els millors.

«El triatló al final en elit les proves són totes amb els absoluts excepte europeu sub’23 i mundial sub’23 i a la fi hi ha que estar a la pomada amb tot el món, que la Copa del Món és també elit i la classificació olímpica no sap d’edat i has d’estar competint amb tots»

PUBLICITAT

Estonia…

Al recent campionat d’Europa de Triatló Sprint a Estònia de passat cap de setmana va aconseguir el seu millor resultat professional amb un pòdium que confirma la seua aposta, el seu creiximent físic i també mental:

«La prova va anar molt bé. La natació va ser un poc extranya perquè al ser en riu hi havia molta corrent. Vaig eixir el 40 de l’aigua, però després en la bici vaig poder remuntar en un circuit molt dur i molt tècnic. Em vaig poder escapar amb Richard Varga, però en la carrera a peu ens juntàrem un grup que ja anàrem tots junts i en l’sprint final Uxio Albín em va superar».

A la fi Roberto Sánchez Mantecón feia un tercer lloc, veient com només era superat per Uxío Albin i Richar Varga.

PUBLICITAT

Reptes…

L’èxit i els bons resultats però no tenen memòria en el triatló. Per això Roberto no pot descansar i ja esta mateixa setmana, dimecres marxa a Edmonton (Canada) on va a participar al relleu mixtes de les series Mundials de Triatló. I la setmana següent marxarà a una prova de la Bundeslliga. Posteriorment 4 setmanes de dur treball a Sierra Nevada per a poder preparar el Campionat d’Espanya de Triatló i el Mundial de Triatló sub’23.

ARZO, SIN BICI PER LES AEROLINIES 

A més de Roberto Sánchez Mantecón, el triatló valencià comptava també amb una clara opció de medalla amb Vicente Arzo. El paratriatleta de la Vall d’Uixó es va quedar amb les ganes per culpa d’una nova negligència de les compendies aeries que li perderen el material i no va poder competir.

Així ho explicava ell en el seu facebook:

«Gracias a Air France, que ha perdido mi material de competición y que no puedo sustituir por otro, me dejan fuera del Campeonato de Europa de Paratriatlon. La prueba marcada en calendario 2018 para sumar puntos y poder tener opciones del ir al mundial, se va al traste. Este percance conlleva bajar en ranking, posible sanción de unos meses por no participar, perdida de becas y ayudas y quedarme ya sin opciones de optar a ir al Mundial. Impotencia y rabia es lo que siento ahora mismo…»

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sánchez Mantecón, campeón de España | Sense Límits Aventura - […] Sánchez Mantecón es fa major […]
  2. Mantecón, agridulce Mundial sub-23 | Sense Límits Aventura - […] Sánchez Mantecón es fa major […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »