Recatalà torna a guanyar

Després de cinc anys d’absència per construir-se la casa, el corredor de la Vilavella torna a la competició amb triomf i ho fa pensant en anar a més

Ramón Recatalà no és ni molt menys un desconegut. Ni un nouvingut. Només ha estat uns anys lluny de les carreres. Lluny dels podis. Ara fa quasi un any que ha tornat a córrer. Poc a poc. A Albentosa, en l’última prova de la Serranía, va aconseguir la seua primera victòria després de cinc anys fora de joc.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Des de 2007 que va estar cinc anys corrent i guanyant carreres. Era una època en què no hi havia tanta afició com ara. Ell nota el canvi, i també que «hi ha molt nivell i que la gent es prepara moltíssim», però li agrada «patir i gaudir» a la muntanya. Des del 2012, quan va penjar les sabatilles, no tornava a la batalla. Hi havia un motiu…


Mataix y Recatalá, a lo grande en Albentosa


El per què

Ramón Recatalà és obrer. En 2012 va decidir fer-se la seua casa a la Vilavella i va veure que no tenia temps per entrenar. Que sí, que la muntanya estava on sempre i les ganes també. Però hi havia una prioritat i poc temps per pensar en planificar entrenaments, carreres i calendaris.

PUBLICITAT

Va tornar al desembre

El seu retorn a les carreres va ser el novembre passat. «No recorde l’última carrera que vaig guanyar», diu, «sí alguns podis, però no una en què guanyara…». Ara s’ha imposat a Albentosa però el camí no ha estat fàcil, sinó «entrenant molt i sacrificant molt». Va tornar a una carrera a Soneja a meitat del passat desembre… i va notar el temps parat: es va lesionar amb pubàlgia i va estar tres mesos sense córrer.

PUBLICITAT

De moment, posar la base

Enguany és per a ell una temporada per «entrenar i anar fent» i buscar un ritme constant de sessions per poder planificar 2019 en condicions. No té objectius clars perquè els ha d’estudiar poc a poc i mirant bé com va evolucionant. Amb 37 anys, sap, això sí, que en llarga distància té marge.

PUBLICITAT

Vall de Tena

El primer en què pensa ara és en la marató de Vall de Tena. «És molt exigent, segur que passarà de les 5h o 5h 30min, és alta muntanya», i per això té clar que serà una cursa que li aclarirà el seu estat de forma. «Enguany busquem buscar la forma i després veure quin objectiu ens fem per l’any que ve», recorda.

UTMB AL 2019

En el fons cada corredor entrena per una idea. Recatalà ho fa pensant en l’espineta de l’Ultra del MontBlanc de 2012. Allà el seu temps, i que la cursa es va haver de retallar, li van deixar un regust agredolç. Es el que pensa i diu amb la boca petita. I si farà el Vall de Tena, i si diu que es planteja «la marató de Javalambre, algun ultra i la marató dels Dements», és que vol posar-se a prova per al UTMB. Parla de la cursa de 100km. Tothom sap que si un ‘pura sangre’ desperta, treu de si mateix tot el que tenia amagat, en descans, durant els últims cinc anys. Així que tornarem a gaudir de Ramón Recatalà.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Recatalà i Tauste triomfen a la Vall de Tena | Sense Límits Aventura - […] Recatalà torna a guanyar […]
  2. SLA05: “La vida té les seues fases” | Sense Límits Aventura - […] Recatalà torna a guanyar […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »