Valencians a l’UTMB 2018

Arriba el mite amb l’UTMB, prova en la qual nombrosos corredors i corredores de la Comunitat Valenciana lluitaran per estar entre els millors; anem un per un amb els més destacats…

Ultra Trail del Montblanc. Són poques paraules per al nom d’una carrera amb centenars de quilòmetres i milers de metres de desnivell positiu. Una bogeria que arriba aquesta setmana i que, com diu Cristóbal Adell, un dels representants de la Comunitat Valenciana que hi participarà, es va “amb les expectatives de que el que es faça, bé estarà”. Quan parlem de distàncies i terrenys tan exigents com els de l’UTMB i les seus alternatives de curses, parlem de paraules majors. Per això, farem cas al mestre Adell. Alea jacta est.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Nimes i Martínez Tecles, a la reina

La prova reina, la de 171km, comptarà amb dos noms destacats de la Comunitat. Des de la Vilajoiosa, Tere Nimes, que ja sap el que és lluitar entre les millors a aquesta competició –va guanyar el TDS del 2014…- serà una de les valentes que intentarà completar la carrera de les carreres. Igualment, en homes estarà en la batalla José Esteban Martínez Tecles, un altre ultracorredor amb moltíssima experiència. Altres noms en la carrera més exigent seran els de Belen Agut, Israel Bernad, Fran Borreda o Jacobo Moreno.


Els valencians finishers de l’UTMB 2017


PUBLICITAT

Cañes, Gil i Adell, al CCC

En la cursa de 101km i 6.100m/+ serà la província de Castelló la gran protagonista. Per una part, perquè hi serà en la línia d’eixida tota una subcampiona del món com Laia Cañes. La de la Vilavella té ací una oportunitat per brillar fora de les fronteres espanyoles. El mateix intentarà un altre corredor més que fiable i regular, Cristóbal Adell, i Roberto Gil López, que va acabar entre els 25 primers a l’UTMB de fa dos anys.


L’UTMB 2017 en valencià


PUBLICITAT

TDS i OCC

Una de les altres reines de la gran cita francesa és el TDS, que sumarà 122km amb 7.300m/+ i que comptarà també amb presència castellonenca. La seua representant serà Sonia Escuriola, de Cabanes. Després hi ha altres carreres i altres noms. Com en l’OCC, que ja redueix la seua distància als 56km amb 3.500 m/+, i que tindrà en l’eixida a Raquel Martínez, de Castelló, Juanma Jiménez, de València, Ricardo Cherta o Isaac Llácer.


Nimes torna amb pòdium a la CCC


Un respeto al UTMB


PUBLICITAT

La bogeria, en xifres

Aquesta serà la 16a edició de l’UTMB, amb tres països implicats, set carreres, 18 pobles de pas, 100 nacionalitats competint, uns 10.000 corredors i corredores, més de 20.000 acompanyants, 2.000 voluntaris, 180 persones a càrrec de la vetllar per la salut dels participants i 160 empreses que s’exposaran al Saló Ultra Trail.

A més, hi haurà 400 cims, 7 valls, 71 glaceres… en un total de més de 480km de recorregut marcat per l’organització. En la passada edició, sumant els metres de tots els finishers de totes les proves, es van comptar 621.000km de distància.

LES DISTÀNCIES

La més dura és l’UTMB. És la carrera original, de Chamonix a Chamonix, amb 171km i 10.000m/+. L’eixida, el divendres 31 a les 18:00h.

La següent en duresa, la CCC. Seran 101km amb 6.100m/+ amb eixida a Courmayeur. És la 13ª vegada que es farà aquesta carrera. L’eixida, divendres a les 9:00h.

La cursa que es penja el cartell de tercera més dura és el TDS (les Traces des Ducs de Savoie), una “alternativa salvatge”, com l’anomena l’organització. Ací, en la seua 9ª edició, es lluitarà contra 122km i 7.300m/+. L’eixida, des de Courmayeur, dimecres dia 29 a les 6:00h.

Ara li toca el torn a l’OCC, l’Orsières-Champex-Chamonix, amb 56km i 3.500m/+ i eixida des d’Osières el dijous 30 a les 8:15h.

També hi ha una última prova, la MCC, amb eixida des de Martigny-Combe, de caràcter festiu amb voluntaris, corredors locals i col·laboradors. Seran 40km amb 2.300m/+.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nimes, Gil i Escuriola destaquen a l’UTMB | Sense Límits Aventura - […] Valencians a l’UTMB 2018 […]
  2. UTMB, ¿se respeta la larga distancia? | Sense Límits Aventura - […] Valencians a l’UTMB 2018 […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »