Hèctor Català, a per totes

El triatleta de Serra acaba de ser bronze al Mundial i planifica la temporada pensant en els Jocs Paralímpics de Toquio 2020

“Hem d’intentar assegurar-ho el més prompte possible”, assegura a Sense Limits Aventura

Hèctor Català té 30 anys i dues proves en el seu palmarès que recorda amb molta estima. Una, el Campionat d’Europa de triatló de 2016 a Lisboa. Va guanyar, però sobretot va suposar “la confirmació de què anàvem pel bon camí”, assegura. La segona carrera que l’ha marcat és de fa uns dies: Campionat del Món de Gold Coast (Austràlia), on va aconseguir el bronze en la seva categoria PTVI. Important, explica, “no sols pel resultat perquè fer una medalla al Mundial és molt important, sinó per com vam estar de prop dels que van guanyar”.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

El bronze del Mundial

El més destacat del passat Mundial va ser el percentatge de pèrdua respecte als primers. Es va reduir molt. Ho explica Català, que sap de la importància d’estes dades: “Els primers sempre a cada prova ens portaven molt de temps i ara hem aconseguit acabar prop”. “És una pujada de rendiment molt alt”, assegura, i reconeix que hi ha “molt de treball al darrere”.Encara no sabíem segur si els Jocs podrien ser una realitat o no, ara amb Jordi Jordà intentem fer-me més triatleta, millorar en la natació, en bici i en la carrera, i són dos anys fent les coses bé per pujar el nivell”, afirma amb l’orgull del qui veu que les coses funcionen.

PUBLICITAT

Canvi de guia

Català troba que un dels factors del salt endavant ha estat també el canvi de guia. Abans estava amb Luis Javier Castellanos. La separació va ser, segons explica el triatleta, de comú acord: “La decisió per dir-ho d’alguna forma la va prendre ell. En una concentració al mes de març ell em va dir que la diferència era cada volta és més gran i els sacrificis que havia de fer eren massa”. Vist que Català millorava, necessitava un guia que estirara d’ell. Ací va aparèixer Gustavo Rodríguez, campió d’Espanya de triatló de llarga distància en nombroses ocasions.

PUBLICITAT

Amb Gustavo, perfecte

“Gustavo fa que pugam traure tot el meu nivell”, afirma el de Serra. “La veritat és que a nivell personal ha sigut un gran descobriment, perquè esportivament ja ho era”, afirma Català, que es congratula de la “connexió des del primer moment, perquè és una persona humil i molt treballadora”. El paratriatleta considera clau la presència de Rodríguez perquè tindre “una persona del seu nivell esportiu” fa que puga estar “tranquil sabent que el fre en tot cas seria jo”.

PUBLICITAT

Europeu i Jocs

A curt termini, aprofitant l’estat de forma que s’han trobat a Austràlia, viatjaran a Eivissa per disputar el Campionat d’Europa de duatló. Serà no només un test, sinó una millora d’equip: “Ens hem donat compte que tenim coses per millorar com a parella perquè la coordinació és fonamental”. A llarg termini, Catalá no nega l’objectiu: Els Jocs Paralímpic de Toquio 2020. “L’any que ve serà molt complicat perquè es durà a terme la classificació. Ja estem planificant i sabent on hem d’estar al 100%”, diu. Entre les cites clau, a finals d’agost, el Campionat del Món a Lausana, “i veure si la diferència amb els primers és menor”.

Opcions d’anar als Jocs

Són factibles una vegada vist el Mundial, però no podem confiar-nos. Hem d’intentar assegurar-ho el més prompte possible, fer-ho bé al Mundial i fer algunes proves de les Series Mundials. Ara mateix és tercer al rànquing mundial PTVI.

La vista

He anat perdent vista, no massa, però per a mi perdre un 1% és una barbaritat, però pareix que vaja frenant-se la cosa. No perd tant però tampoc no hi ha molt més que rascar. Control de metges i ja està que ja em coneixen.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sánchez Mantecón, bronze europeu sub-23 | Sense Límits Aventura - […] Hèctor Català, a per totes […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »