La ruta: Barranc de l’Encantada

Paco Badia, el nostre expert en rutes de BTT, ens acosta a un dels llocs més espectaculars de la Comunitat

En el primer programa de Sense Límits Aventura vam tindre la secció de cicloturisme, que acollirem una vegada al mes

El primer programa de Sense Límits Aventura ens acostava una secció particular que, cada setmana, canviarà la temàtica. Una es parlarà de salut i muntanya, altra de vies ferrades, una altra de material, de senderisme… i de rutes de btt. Amb aquesta última vam començar la temporada de la mà del nostre expert, Paco Badía. Es pot escoltar si clickeu ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Barranc de l’Encantada

Vingut des de Riba-roja, Paco Badia es va acostar als estudis d’À Punt per parlar de les “joies” que tenim a la Comunitat Valenciana, i va recordar el seu treball de col·laboració a l’antiga revista de Sense Límits Aventura. La seua proposta era el barranc de l’Encantada, una ruta circular amb eixida i arribada en la localitat de l’Orxa.


Barranc de l’encantada en BTT


PUBLICITAT

Contemplar

Badía comentava que la idea era “gaudir de la muntanya en pla contemplatiu i poder transmetre a tots l’entusiasme que tenim per la muntanya i la btt, i per descobrir les joies mediambientals de la Comunitat, que no són els Pirineus però són xicotetes joies que tenim”.

PUBLICITAT

Ruta circular

Amb la bici a les cames, la proposta de Badía és una jornada de 36km “assequibles per a tothom amb un nivell bàsic”, va afirmar, i amb 900m de desnivell acumulat. El nostre expert en cicloturisme muntanyenc aposta per “desterrar la imatge de València de platja, tarongers”. Ho va dir clar: “Aquesta ruta té de tot, paisatge antròpic, èpoques morisques i ara, el bosc que recupera el seu espai”.

PUBLICITAT

Vistes i més…

L’eixida de la ruta, segons va explicar Badía, és des de l’Orxa per agafar el Tossal de la Creu. Des d’allà es poden admirar unes panoràmiques espectaculars de la serra de Mariola, el Benicadell, la serra Foradada, la Safor i la vista de la Vall de la Gallinera.

PRIMAVERA O TARDOR

Quan fer la ruta? Aquesta era la pregunta. El nostre expert en rutes de btt aconsellava primavera, “entre març i abril, quan els cirerers estan en flor”. Però també en qualsevol època de l’any. En ple hivern perquè no tenim un hivern dur, i també en estiu eixint de matí, Això sí, l’opció primaveral a la Vall de la Gallinera és com escollir la visita al Valle del Jerte.

La foto de la ruta

La foto de la ruta és el barranc de l’Encantada, eixint de Benissili, agafes el camí dels mallorquins, travessem el barranc de l’Encantada, o bé al molí de l’Encantada, que s’estreta el barranc i «hi ha uns tolls impressionants». Camí d’anada i tornada. I a 200 o 300 metres arribem el toll del Salt, que està a 100m fora del camí, amb la bici al coll cap avall. Magistral.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. SLA03: Salut i certificats, amb Darío Sanmiguel | Sense Límits Aventura - […] convidats al programa de ràdio de Sense Límits Aventura. Si en el primer capítol parlàvem amb Paco Badía sobre…
  2. SLA02: Salut i certificats, amb Darío Sanmiguel | Sense Límits Aventura - […] convidats al programa de ràdio de Sense Límits Aventura. Si en el primer capítol parlàvem amb Paco Badía sobre…
  3. SLA07: La Tinença estimada, en BTT | Sense Límits Aventura - […] La ruta: Barranc de l’Encantada […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »