«Aurora, unes piles?»

Miguel Mataix i Aurora Payá van viure l’aventura del Camí de Santiago; ell corrent en sis dies a uns 120km per jornada, ella com a suport… 

Van acumular vivències i anècdotes que van explicar al primer programa de Sense Límits Aventura a À Punt

A finals del mes d’agost, en este portal de muntanya i aventura, SLA, ens féiem ressó de l’aventura de Miguel Mataix, que acompanyat de la seua amiga Aurora Payá, es va proposar completar el Camí de Santiago en sis dies. El repte era exagerat, però amb una bona planificació tot estava en les seues mans… El problema era que, de planificació, poca… ho explicaven amb un somriure ells mateixos en el programa de ràdio d’À Punt, Sense Límits Aventura, que es va emetre el passat diumenge i que es pot escoltar amb un clik ací. Explicarem ara el millor que va deixar aquella entrevista…


Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Per escriure un llibre…

Aurora i Miguel. Miguel i Aurora. Un corrent, l’altra al volant fent de ‘producció’. «Tu dedica’t a córrer, que jo m’encarregue de tota la resta», li va dir ella. I així va ser. Tant que durant la setmana que va durar l’aventura, els va passar de tot. «A mi, per escriure un llibre d’aventures que un dia faré», avançava Aurora en el progrma. I no estaria mal, perquè hi ha per treure suc.


Un Camí de Santiago de rècord


PUBLICITAT

«Fer alguna cosa»

Mataix explicava que volia fer el GR-11 i fer el Camí de Santiago. Res d’anar poquet a poquet, sinó tot d’una. I es va llançar una vegada li van dir que no tenia plaça al Tor de Geants. «Havia de fer alguna cosa», va explicar. Ells s’ho va prendre com «un repte, i no com un rècord», i a més un repte «d’equip» on entrava Aurora.

PUBLICITAT

¡Unes piles!

Però una cosa era la carrera, els 120km diaris, els 6 dies i més de 10 hores, amb tot el que significava, i altra era mantindre a Mataix a ple rendiment. Això formava part d’una doble estratègia. Miguel sabia que havia de gestionar el seu esforç, i Aurora proporcionar tot el necessari perquè res no fallara. Contava ella durant l’entrevista que un dia ell, ben entrada la nit, a la una de la matinada, la va telefonar per demanar-li una urgència: «Aurora, el frontal, no tinc piles i no funciona i no veig res, vaig a fosques». «I on trobe jo unes piles a aquestes hores?», contestava Aurora… La solució la va trobar. Miraculosament. «Jo estava disposada a donar-li el que demanara, que si no aconseguia el repte no fora per mi», explicava ella. Va ser a una tenda, ja tancada, on va trobar una dona dins i, picant a la porta, va demanar si en tenia piles. Aquella dona li les va vendre, i Mataix va poder continuar.

PUBLICITAT

Suport fonamental…

Aurora va ser fonamental per l’evolució del repte. Després de León, un dia que li va sentar alguna cosa malament, ella va haver de donar-li ànims i estar molt damunt perquè no caiguera en la retirada… Els pitjors quilòmetres, això sí, van ser al final del Camí, arribant a Santiago, on Mataix va haver de tirar d’experiència per entrar a la plaça de l’Obradoiro.

PASDOBLE INCLÒS

El mestre compositor Mario Roig Vila va fer durant els sis dies que va durar el repte de Mataix un altra obra d’art. Es tractava d’un pasdoble que va dedicar a la figura del corredor de Beneixama. Roig va intervindre en el programa per explicar la raó de fer la composició musical, per l’estima a Mataix i per l’esfoç que feia. La inclusió del pasdoble i la veu de Roig durant el programa va ser el moment més emocionant de l’entrevista.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Programa 2 SLA, en À Punt Ràdio | Sense Límits Aventura - […] “Aurora, unes piles?” […]
  2. Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets… | Sense Límits Aventura - […] “Aurora, unes piles?” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »